Powitać
Mam nietypowy problem z moim Hero entry level
Otóż pare dni temu postanowiłem zrobić pierwszy time laps, takie tam chmurki i zachód słońca, kamere ustawiłem na statywie fotograficznym i zostawiłem włączając opcje time laps.
Wróciłem po paru godzinach, zgrałem zdjęcia na lapka i ku mojemu zdziwieniu hero uwidocznił tylko 7244 zdjęcia przy karcie 32gb, średnio 1 zdjęcie zajmuje 1,88Mb, ale to nic ponieważ wszystkich nie udało sie uruchomić, szczególnie tych ostatnich, po kliknieciu na ikone zdjęcia(brak minatury) zgłasza komunikat
,,przeglądarka fotogrami systemu windows nie może otworzyć tego obrazu, ponieważ nie obsługuje tego formatu pliku lub nie zainstalowano jej najnowszych aktualizacji'
Zaznacze tutaj że hero dzieli pliki, w jednym znajduje sie równe 999 zdjęć jednak kilka folderów było porostu pustych nic tam nie było.
Postanowiłem zrobic drugą próbę, tym razem karta była zapełniona na maxa wolne miejsce 1,66Mb z 29,90Gb
Bah zgrywam zdjęcia i dup.... tym razem zdjęć było lekko ponad 4tys a karta zapełniona na maxa.
Odłączyłem i podłączyłęm Hero ponownie do kompa i zajęte już było 22,2Gb pojemności pamieci karty
Moje pytanie brzmi czy to wina karty pamięci?
Nie kupowałęm żadnego sandicka, wyjąłem z mojej xperi 32Gb made in china
hero : Przy kręceniu w full hd jak i również w 720p60fps nie ma żadnych problemów
Xperia T3 : j.w
Dla niewiedzących opcja time lapse w tym modelu to interwał 0,5sek, czy możliwe że karta jest poprostu za wolna? niby class 10 taka jak zaleca producent (tyle że ta akurat jest chińczykowa )
Z góry przepraszam za błedy
Pozdrawiam kusiaczek