Witajcie,
to mój pierwszy post na forum jak też pierwsza kamerka tego typu. Zakupiłem ją dwa dni temu w Euro RTV AGD. Problem pojawił się już parę razy, ale dopiero kiedy w trakcie jazdy zawiesiła się, a zauważyłem to po czasie stwierdziłem, że jest to dość poważne. Chodzi o to, że kamera nagrywa jakiś czas ... nie jest on stały, czasami 1.5 min, czasami 15 minut i nic. W pewnym momencie czerwona dioda, która mruga przy nagraniu zaczyna palić się stale. Urządzenie nie reaguje na żaden przycisk, dosłownie nic. Dopiero przytrzymanie wyłączenia (bardzo długie) działa. Potem po uruchomieniu pojawia się napis "File repairing" a po jakimś czasie "File repaired" i plik działa normalnie. Dodam tylko, że zaktualizowałem do najnowszej wersji i wyjmowałem kartę razem z baterią. Karta pamięci to SanDisk 32 GB Ultra 48 mb/s, więc powinna śmigać jak należy.
Pozdrawiam.
Napisano 31 maj 2015 - 18:47
Napisano 31 maj 2015 - 19:00
po pierwsze to nie tu piszesz pierwszy post, po drugie poczytaj bo tego typu tematów jest mnóstwo po trzecie karta jest za słaba, odczyt może i ma 48 ale zapis na poziomie 15 więc jest za wolna
pozdrawiam
Już napisałem tutaj, więc jeżeli to aż tak źle to przepraszam
Czytałem sporo na ten temat, ale w żadnym z tematów nikt nie wspominał o diodzie i całkowitym zawieszeniu urządzenia. Uważasz, że po wymianie karty na mocniejszą wszystko powinno działać bez zarzutu?
Napisano 01 czerwiec 2015 - 13:41
Nie zawsze ale nie ma też żadnej zależności, dajmy na to stawiam ja na biurku i nie ruszam jej, włączam nagrywanie a po jakimś czasie bam- zacięcie. Styki wydają się być spoko, ale w sumie nie pomyślałem o baterii, mam drugą i właśnie ja wsadzilem- zobaczę czy wystąpi jakiś błąd. Kamera nie zaliczyła żadnego upadku
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 01 czerwiec 2015 - 16:20
Gwarancję masz? Moim zdaniem to nie karta. Kumpel miał coś podobnego ale miał problemy z prądem. Ładowarki pokrzywiły styki baterii a te styki w kamerze. Czytałem też że po porządnych glebach zdarzały się oderwania elementów od płytki w tym slotu sd i problemy z zapisem. Ale to jak np upadnie z motoru przy szybkiej jeździe. Nie wiem co może być tu. Kamera powinna na słabej karcie nagrywać. Co prawda słabiej ale nie przerywać. Jeszcze na jakimś chińczyku ale SanDisk. No chyba że trafiłeś jakąś podróbke. Pozdrawiam
Napisano 23 czerwiec 2015 - 20:18
Wina karty, wziąłem od szwagra, który ma hero 4 black kartę Sandisc 64 GB Extreme i problem nie pojawił się a testowałem w różnych warunkach. Obecnie jeszcze nie wymieniłem karty, ale nie nagrywam w full hd wide, tylko przeszedłem na 720 i przy takiej jakości karta daje radę z zapisywaniem. Dziękuję wszystkim za pomoc.
Wróć do GoPro Hero4 · Następny nieczytany temat →
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: hero, silver, zawiesza
|
Start... → Co kupić ? →
Gopro Hero 2014 (Entry level) czy Hero 2Napisany przez Motocyklista , 03 gru 2016 kamera, gopro, hero |
|
|
||
Giełda → Sprzedam →
Kamera GoPro Hero 1 + Pas mocujący na głowęNapisany przez rtvirus , 29 wrz 2016 gopro, hero, pas mocujący i 2 więcej |
|
|
|||
|
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro Hero4 →
GoPro Her 4 Black 1080p 120fps problem - film zacina na komputerzeNapisany przez kudel93 , 29 sie 2016 gopro, hero, film, zacina, na i 1 więcej |
|
|
||
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro Hero4 →
GoPro Hero 4 Silver - nie wykrywa jej w programie na komputerzeNapisany przez MisikPL , 16 sie 2016 Program, GoPro, Silver, GP4 i 4 więcej |
|
|
|||
Oprogramowanie do kamer oraz edycji video → Aplikacje mobilne → GoPro App →
GoPro Hero 4 Session podgląd podczas nagrywaniaNapisany przez Roy4l , 09 sie 2016 gopro, hero, session, podglad |
|
|