Xiaomi yi
Rozpoczęty przez ufoo , 22 lip 2015 23:03
Napisano 23 lipiec 2015 - 11:47
Jakość obrazu super, tylko mam wrażenie, że jakoś trochę.. przyciemniony jest ten obraz? Po prostu porównuję do swojej Hero 2
I jeszcze mam dziwne obiekcje, co do dźwięku. Czasami jest efekt "pyrkania" czy.. nawet nie wiem jak nazwać. Nie mylić tego z szumem wiatru, bo to jest zrozumiałe Jeżeli się mylę, mówić śmiało
Napisano 23 lipiec 2015 - 13:44
Kamerka nie radzi sobie w głośnym otoczeniu ze tak powiem. Trzeba otworzyć kamerkę i zdjąć takie dziadostwo z mikrofonu
Tak czy siak dla mnie to nie problem i nie bawię się w takie rzeczy xd
W starszych wersjach był problem z bzyczeniem przy włączonym wifi. U mnie ten problem jest na jednym albo dwóch filmikach ( te sprzed miesiąca, nad rzeką w Polsce )
Po aktualizacji raz się pojawiło a później problem sam zniknął xd
Tak czy siak naprawdę jestem zadowolony. Wiadomo że za tą cenę mógłbym mieć powiedzmy hero 2014 ale jednak wolę podgląd i aplkikacje do wifi itd
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Tak czy siak dla mnie to nie problem i nie bawię się w takie rzeczy xd
W starszych wersjach był problem z bzyczeniem przy włączonym wifi. U mnie ten problem jest na jednym albo dwóch filmikach ( te sprzed miesiąca, nad rzeką w Polsce )
Po aktualizacji raz się pojawiło a później problem sam zniknął xd
Tak czy siak naprawdę jestem zadowolony. Wiadomo że za tą cenę mógłbym mieć powiedzmy hero 2014 ale jednak wolę podgląd i aplkikacje do wifi itd
Napisano 24 lipiec 2015 - 06:52
Za mną w tej cenie przemawia wymienna bateria. W hero2014 tego brak, a jak jeżdzę na rowerze w dłuższe eskapady to taka rzecz jest niezbędna. Jak sprawa wygląda z samą długością nagrywania? W przypadku mojej Hero2 ten czas jest bardzo zadowalający. Sama kamerka była zamawiana przez allegro czy inną stronę z pewnego źródła?
Sam się nad tym ciągle zastanawiam, bo przez AliXpres, jest spora różnica w cenie, ale jednak swoje trzeba odczekać aż sprzęt dojdzie
Pozdrawiam i czekam na dalsze relacje!
Napisano 24 lipiec 2015 - 10:31
Jest pewien sprawdzony sprzedawca na allegro. Wysyła z Bielska
Z tego co pamiętam to Yi nagrywa praktycznie 2x dłużej na baterii niż hero 3 Black( jest Polska recenzja i porównanie, poszukaj ).
Ja nagrywalem dużo krótkich filmików i staeczalo na pół dnia
Z tego co pamiętam to Yi nagrywa praktycznie 2x dłużej na baterii niż hero 3 Black( jest Polska recenzja i porównanie, poszukaj ).
Ja nagrywalem dużo krótkich filmików i staeczalo na pół dnia
Napisano 28 lipiec 2015 - 11:58
Ja również od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem drugiej kamerki sportowej i chyba będzie to własnie Yi.
Fajnie byłoby skompletować do całości jak dla mnie: dodatkową baterię, obudowę, uchwyt na kierownicę oraz monopod. Taki sam zestaw mam przy GoPro i spisuje mi się bardzo dobrze. Nie wiem tylko czy bawić się w kupno przez allegro czy aliex (róznica w cenie jest spora).