Witajcie
Nie wiedziałem gdzie napisać, więc tu umieściłem temat.
Chciałbym nakręcić jak składam model, na YouTube są Time Lapsy z tego, ale przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl, nagrać normalny film w 1080p i podczas obróbki przyspieszyć go o kilka razy. A efekt podobny do time lapse.
W HERO minusem jest właśnie jedno możliwe ustawienie time lapse, 0,5 s, a to trochę za szybko i tu raczej przyda się ta modyfikacja, z tego co pamiętam to jest na 5s, 10s i 60s chyba (czy 30s). Teraz nie mam możliwości jak sprawdzić.
Czy ktoś z was próbował zrobić tak jak pisałem z filmem? Myślę że w 2,5 h się zmieszczę ze złożeniem modelu, to nie problem, tylko chodzi mi o efekt, czy warto?
Może macie jakieś uwagi dla mnie jak ustawić interwał? (mod)
Liczyłbym na szybką odpowiedź, gdyż we wtorek chciałbym już to nakręcić/zrobić.
GoPro HERO - Time Lapse czy fast motion?
Rozpoczęty przez rax90 , 26 lip 2015 18:10
Napisano 26 lipiec 2015 - 18:34
O tej modyfikacji pisałem jakiś czas temu tutaj:
http://kamerypov.pl/...14-autoexecash/
Interwał 5s powinien być ok. Jeżeli chcesz film to potem w GoPro Studio daj opcje SpeedUp.
Subskrybuj mój kanał
Napisano 26 lipiec 2015 - 18:59
Wiem jak to później zrobić, albo się domyślę...
Tylko, który sposób lepszy, w filmie nagrywam i przyspieszam jak mi się podoba. A TimeLapse to tylko jeden raz. Dzięki za linka, chociaż znalazł bym to na komputerze
Co do interwału nie jestem pewien, zakładając że zajmnie mi to 2,5h to wychodzi jakieś 1800 zdjęć. Nie wiem po ile jedno zdjęcie by było (czas wyświetlania)
Tak średnio to przy tym interwale 5s, 1h ile by miała w tym pokazie slajdów?
Tylko, który sposób lepszy, w filmie nagrywam i przyspieszam jak mi się podoba. A TimeLapse to tylko jeden raz. Dzięki za linka, chociaż znalazł bym to na komputerze
Co do interwału nie jestem pewien, zakładając że zajmnie mi to 2,5h to wychodzi jakieś 1800 zdjęć. Nie wiem po ile jedno zdjęcie by było (czas wyświetlania)
Tak średnio to przy tym interwale 5s, 1h ile by miała w tym pokazie slajdów?
Napisano 26 lipiec 2015 - 22:29
Aha, to ty mass ten model samochodu, sorry ale jest nas tutaj już za dużo i nie wszystkich pamiętam
Hmmm... A czemu miałbyś usuwać ? Wrzucasz do gopro studio i ewentualnie przyspieszasz
Hmmm... A czemu miałbyś usuwać ? Wrzucasz do gopro studio i ewentualnie przyspieszasz
Pozdrawiam,
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!