Oj nie jest łatwo być jednocześnie psim trenerem i operatorem kamery... Mimo to, zapraszam do oglądania
Większość ujęć była kręcona z użyciem canona 50mm f/1.8, tam gdzie najbardziej telepie się obraz sigma 70-200mm f/2.8 (nagrywała koleżanka, z ręki, szkiełko waży 1,5kg, więc nie tak łatwo je utrzymać w miarę stabilnie) i jeden kadr złapany canonem 85mm f/1.8.
W trakcie filmowania w ogóle nie korzystam z funkcji AF, ostrość ustawiam manualnie. Jak idzie z ręki? Hmm... to chyba w dużej mierze zależy od tego, jak ma się pewny chwyt, ja raczej preferuję postawić aparat na statywie . Choć wynika to też z tego, że jak dotąd aparatem filmowałam tylko swoje czworonogi, którym często wydaję różne polecenia z użyciem gestu, więc trudno byłoby coś pokazywać i jednocześnie panować nad ostrością i stabilizacją. Tutaj jest mój pierwszy filmik z użyciem tego aparatu (tu z kolei większość ujęć z ręki, bo nie miałam jeszcze dobrodziejstwa jakim jest statyw ), wcześniej w ogóle nie miałam okazji filmować lustrzanką:
Photo/Video - pochwal się swoimi ujęciami → Pozostałe video →
GoPro: psie sporty - frisbee, agility :DyskusjaNapisany przez Natalia-dogsports , 19 lut 2017 GoPro, Psie Sporty, Agility i 4 więcej |
|
|