Witam
chciałem kupić kamerkę sportową tylko nie wiem którą GoPro 4 black czy Sony FDR-X1000VR?
Możecie mi doradzić? czy ewentualnie jakąś inną kamerkę?
pozdrawiam
Do czego będę używać to tak: na nartach do nurkowania, na koncertach i festiwalach, rowerze i tak na wakacjach przy zwiedzaniu. oglądałem filmiki i faktycznie obraz z sony jest niesamowity w szczególności radzi sobie lepiej w nocy dodatkowo ta stabilność obrazu czego brakuje go pro.
Bierz Sony! Jedna wada w stosunku do GP brak w zestawie koniecznej do nurkowania płaskiej szybki na obiektyw. Musisz kupić oryginalną Sonego. Inaczej nici z dobrych filmów pod wodą. Ale poczekaj do CES 2016 to jeszcze pół miesiąca Acha i będą i nawet są ciekawe promocje na kamerę Sony x1000v. Będzie już można kupić za 1000zł.
Witam!
Podepnę się pod temat i zadam swoje pytanie.
Jak do tej pory używam kamerki Drifta Ghosta i nawet jestem zadowolony (oprócz zdjęć i filmów przy słabym oświetleniu).
Dostałem propozycję od Playa aby na abonament wziąć GoPro Hero 4 Black.
I teraz się zastanawiam, czy nie wziąć jej, sprzedać i kupić Sony??
Co mi doradzicie? Jednak widać, że GoPro w filmiku wyżej na nartach jest lepszy, widać więcej szczegółów ale jednak słabo ze stabilizacją a również jeżdżę rowerkiem po lasach i górach.
Podpinam się pod temat, bo też mam ten sam dylemat: Sony czy GoPro. Przejrzałem już godziny filmów porównujących, opinii na forum i w dalszym ciągu nie znam odpowiedzi - co wybrać? Kamery nie będę używał do nie wiadomo jakich ekstremalnych wyczynów, ale do pamiątkowych nagrań z wyjazdów czy to narty czy ocean, morze, rower itp.
Z moich spostrzeżeń za Sony przemawia:
- lepsza ostrość obrazu,
- kolory są bardziej żywe, aż nawet podrasowane, co nawet i wygląda fajnie,
Za GoPro z kolei:
- łatwość obsługi,
- kształt i wielkość,
- większa ilość dostępnych rozdzielczości,
- lepsza jakość zdjęć (choć ma to być kamera a nie aparat),
- mnogość akcesoriów (choć Sony ma w swojej ofercie te podstawowe, którymi byłbym zainteresowany),
Głównie myślę o nagrywaniu w rozdzielczości 1080p, no i na pewno chce mieć możliwość nagrywania w 240fps.
Byłem już bliski decyzji na Sony, ze względu na wg mnie zdecydowanie lepszą ostrość i kolor obrazu oraz stabilizację, ale nie wiem czy nie za bardzo zakrzywia obraz, co może mnie wkurzać.
Pomożecie zdecydować? Bo ja po tylu zastanowieniach jestem jakby na początku
Mój kanał na
Zdecydowałem się na Sony, ale dalej się męczę, bo kusi mnie zamiast fdr x1000vr kupić hdr as200vr. Zasadnicza różnica to "tylko" brak 4k na którym aż tak bardzo mi nie zależy, ale za to nie ma 240 fps w dobrej rozdzielczości. Różnica w cenie 450zł i pytanie czy jest sens tyle dopłacać za fps.