Od tygodnia przeprowadzam wielorakie testy tą kamerką i mam do was kilka pytań. Na samym wstępie napiszę, że w temacie kamer video oraz zdjęć posiadam niewielką wiedzę więc dla niektórych moje pytania mogą się wydawać banalne. Więc zaczynajmy:
1. Materiał poniżej został nagrany w rozdzielczości 1080p, 30fps i wyraźnie widać, że odtwarzany obraz nie jest płynny. Dodatkowo mam zastrzeżenia co do ostrości obiektów w oddali i nie tylko (problem z ostrością pojawia się również przy nagrywaniu w 60 fps).
!7YR_4EwNPi0a-uw4M76uQRUrZkoImmwKmqZ69huYSpk
1080p, 60fps
!uyEc2Pew3VTpFm_9yr5RMyJgUR6UECAka73uHKKAwY4
720p, 60fps
!VxzQnrIlLOxcKH2YuxmsHI8_-lRj1OTqMkgI5YK4rB4
2. W poniższym nagraniu doszło do klatkowania przy nagraniu w 60fps.
!p_NBXD5wkNOxXafLXEv7lictlu1F6OccWWup1wJtss4
Bardzo was proszę o informację czy z nagraniami wszystko jest w porządku czy po prostu w takich warunkach pogodowych nie mam co liczyć na lepszą jakość.
3. W najbliższym czasie planuję zakup filtrów makro do filmowania obiektów/zwierząt z bliskiej odległości (w moim przypadku będą to krewetki akwariowe) i mam wątpliwości czy adapter do ich mocowania będzie kompatybilny z moją kamerką. Poniżej podaję link do filtrów oraz samego adaptera.
W opisie produktu jest napisane, że pasuje do kamer GoPro 4 oraz 3 aczkolwiek z tego co zauważyłem wymiary obudowy obiektywu w GoPro Hero + LCD, 3 oraz 4 są prawdopodobnie (dlatego prawdopodobnie, ponieważ nigdzie nie mogę ich porównać :/) identyczne. Szerokość obudowy obiektywu w moim przypadku to: szerokość 3,6 cm x wysokość 3,3 cm. Wymiary podaję po zmierzeniu linijką więc weźmy pod uwagę +- 1mm. Ponownie proszę o kogoś kto posiada Hero 3+ czy 4 o podanie wymiarów obudowy obiektywu (obudowa plastikowa) abym mógł rozwiać swoje wątpliwości.