Witam serdecznie.
Zwracam się do was z bardzo dziwnym problemem z moją kamerą OptiCam WDV5000.
Kamerę kupiłem nową rok temu, nie było z nią żadnych problemów do czasu jak przez przypadek zrobiłem coś. Otóż przy wyłączonej kamerze wcisnąłem jednocześnie 2 przyciski POWER + WIFI na kilka sekund. W tym momencie na wyświetlaczu pojawił się napis "ON" w tedy nacisnąłem klawisz "migawki". Moim oczom na wyświetlaczu ukazał się symbol licznika (0:00), kamera wydała pojedynczy dzwięk "piknięcia", poczym pojawił się napis OFF i kamera wyłączyła się. Nie świadomy co to dokładnie zrobiłem, zacząłem nagrywać dalej. Po podłączeniu kamery do komputera na karcie pamięci pojawił się plik o nazwie LSCDEBUG.RAW (4,050KB). Jednakże największym problemem są filmy oraz zdjęcia z kamery. Na materiałach pojawiły się różne przebarwienia, plamy, cętki, kropeczki, oraz cały film jest jak by przejaśniony (próbki zamieszczam w załączniku).
Dodam tylko ze przeszukiwałem internet, i nie znalazłem podobnego problemu, przeglądałem różne instrukcje w celu znalezienia jakiejkolwiek informacji o tym co się dzieje w momencie przytrzymania tych dwóch przycisków, niestety nic nie znalazłem dlatego kieruję się na to forum.