Szukam kamery do obserwacji przyrodniczych.
Kamera musi nagrywać dłuższy czas jedno miejsce, docelowo ok 16-24 h.
Wymagania:
Szukam kamery do obserwacji przyrodniczych.
Kamera musi nagrywać dłuższy czas jedno miejsce, docelowo ok 16-24 h.
Wymagania:
Nie chodzi o nocne warunki, raczej o to żeby nagrała zmierzch i wschód słońca, czyli pory największej aktywności zwierząt (oczywiście musiałaby wtedy nagrywać "nicość" całą noc).
Niestety kamera z pack-packiem mnie nie interesuje, ona służy raczej do sprawdzenia ile zwierza przychodzi na łowisko itp. Moja ma służyć na przykład do zmontowania krótkiego filmu z żerowania (np, dzików), zależy mi na jakości hd i możliwości długiego nagrywania. Interesują mnie amatorskie filmy przyrodnicze ukazujące polską przyrodę ( alternatywa dla ciągle promowanej przyrody afrykańskiej i amerykańskiej).
Nawet jak ogarniesz zasilanie to nic . Karta 128gb pod warunkiem że kamera która kupisz to obsluzy to tylko ok 300min full HD i ok 500 min hd jak sie nie myle. i tego nie przeskoczysz bez fizyczniej zmiany karty np w nocy ??
Wysłane z mojego GT-I9515 za pomocą Tapatalk 2
kumam... a coś takiego jak czujnik ruchu udało by się podpiąć?
Np. taka sytuacja:
-Kamerka zamontowana o godz. 18 w stanie czuwania
- Zwierz pojawia sie koł 20.00, czujnik ruchu reaguje i załącza kamerkę automatycznie na 2h nagrywania
- po 2 h kamerka wyłącza się do ponownego wykrycia ruchu.
Możliwe do ogarnięcia?
moim zdaneim nic takiego nie podepniesz i nie ogarniesz na kamerce sportowej , jedyna droga to kamera do obserwacji przyrody o której już przedmówcy wspominali. Ma wysokie rozdzielczości nagrywania i wbudowany czujnik ruchu, a czy idzie po aktywacji nagrywania ustawić na 2h record to już nie wiem wal z pytaniem do sprzedawców.