Test Samsung 32GB MicroSDHC Class 10 UHS-I Pro
Rozpoczęty przez qbek , 24 cze 2013 18:12
Napisano 24 czerwiec 2013 - 18:12
Postanowiłem przetestować pamięć Samsung 32GB MicroSDHC Class 10 UHS-I Pro i podzielić się z Wami wynikami testu.
Niestety podsiadany zew. czytnik kart SD Tracer jest powolny, transfer na poziomie 4MB/s, w związku z tym kartę testowałem na netbooku.
Jak tylko dostanę czytnik pod micro, wykonam test dla systemu exFAT.
Warunki testowe:
Format FAT32
Czytnik wew. w netbooku
Windows XP
Test w kamerze GoPro Hero 3 BE (2.7k protune do zapełnienia karty lub wyczerpania baterii)
- Nagrało się 11 minut filmu po czym padła bateria (kamera nówka stąd nie przeszła pierwszego cyklu ładowania), rozmiar pliku 3,749MB
Niestety podsiadany zew. czytnik kart SD Tracer jest powolny, transfer na poziomie 4MB/s, w związku z tym kartę testowałem na netbooku.
Jak tylko dostanę czytnik pod micro, wykonam test dla systemu exFAT.
Warunki testowe:
Format FAT32
Czytnik wew. w netbooku
Windows XP
Test w kamerze GoPro Hero 3 BE (2.7k protune do zapełnienia karty lub wyczerpania baterii)
- Nagrało się 11 minut filmu po czym padła bateria (kamera nówka stąd nie przeszła pierwszego cyklu ładowania), rozmiar pliku 3,749MB
Napisano 17 wrzesień 2013 - 10:39
Kupiłem ostatnio wersję 64GB. Karta wymiata. Wcześniej działałem na Sandisk mobile ultra 32GB. Przetestowałem kilka trybów nagrywania po godzinie każdy i zero zastrzeżeń. Pełna 10 letnia gwarancja a nie kombinowane wieczyste, które tak na prawdę nikt nie wie i się nie dowie, ilu są letnie
GoPro 3 Black, SD 64GB, Battery BacPac, LCD BacPac, Steadicam Smoothee
Napisano 25 wrzesień 2013 - 19:56
Jeżeli pytacie mnie, bo nie jestem pewien, to kupiłem tutaj od tego gościa. Sprawdzona, dystrybucja Samsung Polska:
Kartę zapełniłem już filmami 4 razy i żadnych problemów nie zauważyłem.
Kartę zapełniłem już filmami 4 razy i żadnych problemów nie zauważyłem.
GoPro 3 Black, SD 64GB, Battery BacPac, LCD BacPac, Steadicam Smoothee
Napisano 23 luty 2014 - 18:16
Gdzieś czytałem, że to płynie z Chin statkiem i czeka się mega długo. Poza tym wszystkie te aukcje z tak niskimi cenami są od użytkowników ze Szczecina. Przypadek? Może tam właśnie cumuje wspomniany statek. Też poluję na tego Samsunga ale chyba nie będę ryzykować i wezmę po "normalnej" cenie ok. 200 zł.