Hej,
Jestem stosunkowo nowym użytkownikiem go pro Hero black 4. Właśnie jestem w trakcie wakacji tropikalnych i dochodzi często do uszkodzenia zdjęć i filmów.
Co może być tego przyczyną. Proszę o pilną pomoc gdyż jest kamerka potrzebna jestem w trakcie podróży poślubnej
Czasami wyświetla sd error i nic nie można nagrać. Jak załączam po jakimś Czasie wszystko jest ok. Także podgląd na smartfonie pokazuje już takie błędy...
Filmiki i zdjęcia wychodzą doskonale jak wszystko jest ok. To szkoda gdyż dużo tracę bezpowrotnie...
Z góry dziękuję za pomoc.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
GOPRO HERO 4 BLACK Uszkodzone zdjęcia i filmy
Rozpoczęty przez jumar , 09 lip 2016 08:39
Napisano 09 lipiec 2016 - 12:38
Dzięki Michał. Niestety cześć stracona bezpowrotnie. W tej chwili to loteria.. Uda się lub nie uda się. Do serwisu mam teraz 7000 km, napisałem do nich maila. Mam nadzieję że może to coś prostego i da się zrobić zdalnie.
Napisano 10 lipiec 2016 - 07:25
Specjalnie nie masz wyjścia albo kupisz nową kamerę, albo kartę, albo nie będzie "wspomnień". Zakup karty najtańszą opcją, kup kartę samsunga i będzie dobrze (oczywiście w jakimś normalnym miejscu, na straganie spore szanse na podróbki)
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Napisano 10 lipiec 2016 - 18:13
Dziękuję bardzo za porady. Oczywiście podzielę się z Wami. Napisałem także do autoryzowanego serwisu prośbę o pomoc
Zauważyłem pewna właściwości. Im dłużej kamerka jest włączona to częściej się to robi. Odpoczynek / schlodzenie zalatwia sprawę.
Czasami jak położę na słońcu to od razu ten problem jest. Generalnie nawet po 15 min czuwania jest też problem. Także musi być jak najrzadziej włączona i krótko używa max 2-3 min i przerwa.
Temeratury na zewnątrz to około 25 stopni, czyli nie za gorąco...
Pozdrawiam
Zauważyłem pewna właściwości. Im dłużej kamerka jest włączona to częściej się to robi. Odpoczynek / schlodzenie zalatwia sprawę.
Czasami jak położę na słońcu to od razu ten problem jest. Generalnie nawet po 15 min czuwania jest też problem. Także musi być jak najrzadziej włączona i krótko używa max 2-3 min i przerwa.
Temeratury na zewnątrz to około 25 stopni, czyli nie za gorąco...
Pozdrawiam
Napisano 11 lipiec 2016 - 10:58
Sprawdziłem 3 różne karty i to samo. na podgladzie w aplikacji androida od razu już jest źle (czyli to eliminuje błąd karty raczej) jak podgląd z błędami to raczej nie wina kart (tak mi się wydaje).
Tak cz inaczej dziękuję za sugestie.
Tak cz inaczej dziękuję za sugestie.
Napisano 11 lipiec 2016 - 20:39
Przy takich objawach niestety wszystko jest niemal jak na dłoni. W przypadku uszkodzenia karty byłby najczęściej i najprawdopodobniej problem z odczytem karty itd. Tutaj jako taki materiał był i jest odczytywany z karty. A jego zapis jednoznacznie ukazuje uszkodzoną matrycę.
Wróć do GoPro Hero4 · Następny nieczytany temat →