Witam chciałbym zakupić kamerę xiaomi yi niestety rozpiętość cenowa na allegro jest ogromna od 389zł
do nawet 600 zł gdzie u polskiego dystrybutora 450zł
mam pytanie jak rozpoznac podróbkę
Różnice to bateria i obraz.
Co do cen, kwestia jak się psuja i czy będzie Ciebie stać na wysyłki do Chin, moja kamera Gopro już była 4 razy w serwisie, więc koszty są spore wysyłek.
W sklepie masz 24m gwarancji, oszczędność paru złoty, czy się opłaca?
Jeszcze są różne wersje z filtrem i bez.
Dziwi mnie, że jest to wszystko w Internecie opisane a Tobie się nie chciało poszukać i poczytać, nawet tutaj na forum też jest, sam pisałem.
Czemu dziwią? Na przykład do dzisiaj nie miałem pojęcia, że istnieją 2 wersje kamerki Yi i że różnią się one pod kątem technicznym. Ponieważ rozważam zakup Yi2 wolałem się upewnić czy nie istnieją również jakieś wersje, które później mogą mieć wpływ na użytkowanie/jakość obrazu. Podobnie było w przypadku opisanym poniżej na przykładzie zakupu telefonu (sorry za offtop). Na tym przykładzie chciałem pokazać, że czasami warto o coś dopytać a informacje są w cenie.
Parę ładnych lat temu kupiłem telefon HTC One S. Jak się później okazało wypuszczano go w 2 wersjach sprzętowych - z mocniejszym procesorem 1,7 GHz i 1,5 GHz. Przy czym wersja 1,5 GHz okazała się być znacznie bardziej wydajna, mniej nagrzewająca się i mniej awaryjna. Model (przed zakupem) w nowych telefonach można było jedynie wypatrzeć (jak ktoś o tym wiedział) na pudełku na naklejce w którymś z kodów producenta (informacja podana nie wprost).