Witam, podpinam się bo stoje przed tym samym wyborem w sumie, chyba że coś innego podrzucicie. Pzyda mi sie: uruchamianie/zatrzymywanie/podgląd kamery przez smartfona, nagrywanie podczas ładowania, FHD 60fps, Time lapsy. Ogólnie jestem kierowcą i mieszkam w UK, więc zdecydowanie większość nagrań bedzie pochodzic z pracy (stąd nagrywanie podczas ladowania), a tak to na wyjazdy, jestem w sumie zdecydowany na xiaomi, ale drażni mnie jedno, że nie ma możliwości zmiany ustawień bezpośrednio na kamerze co ma sony. To ma być moja pierwsza kamera, dlatego nie chce wydawać niewiadomo ile, chce zobczyć co i jak. Pytanie czy Windows Movie Maker jest dobry na początek ? Bo już go mam, ale jakos mnie drażni, a wole sie nauczyc jednego programu, raczej chodzi o samo przycinanie i sklejanie, raczej żadne efekty w gre nie wchodzą narazie. Pytanie drugie czy kupując Sony dostaje pogram Sony Vegas może, albo inny do obróbki ? I czy moglibyście mi ewentualnie pomóc w wyborze konkretnego egzemplarza (boje sie o podróbki, czy różne wersje), bo nie wiem czy kupować na amazonie, czy ebau, a chcialbym od razu z obudową (a nie wiem jaką), bateriami i ladowarka i zestawem akcesoriow:
Jeszcze dodam, że Sony As 50 mnie kusi ze względu na stabilizjace, ale ten krztałt i problem z akcesoriami, droższa jest.