Producent nic jednak nie wspomina o funkcji śledzenia obiektu czy systemowi detekcji przeszkód, które uczyniłyby tego drona naprawdę wyjątkowym. Nie wiemy też nic na temat czasu przez jaki urządzenie będzie w stanie pzoostawać w powietrzu na jednym ładowaniu.
Producent nic jednak nie wspomina o funkcji śledzenia obiektu czy systemowi detekcji przeszkód, które uczyniłyby tego drona naprawdę wyjątkowym. Nie wiemy też nic na temat czasu przez jaki urządzenie będzie w stanie pzoostawać w powietrzu na jednym ładowaniu.
Na stronie GoPro w danych technicznych jest, że bateria do 20 minut lotu, więc szału nie ma.
Nie ma możliwości żeby na wifi (i to jednym paśmie 2,4) wykręcił takie zasięgi. Nawet na otwartym morzu.
Kontroler nie ma nawet anteny. W Phantomie dopiero dzięki wzmacniaczom można na standardzie odlecieć 2km.
Realnie sygnał wifi jest gubiony na 30m więc życzę powodzenia w lataniu między drzewami oraz zanikami kontroli i zanikami obrazu.
Poczekajmy na pierwsze testy. Bo jak na razie dla mnie Phantom 3 Standard bez kamery.
Z innej parafii P4 to inny sprzęt! Dla mnie Karma ma jedyny sens jako zakup całego zestawu. Gimbal fajna sprawa ale nie wiem czy i tak kupiłbym cały zestaw jako taki. Gdyż chyba nie potrzebuje takiej zabawki.
A już na pewno wstrzymałbym się do pojawienia się na rynku DJI MAVIC! Takowy zresztą posiada sensory.