Cześć
Niedługo czeka mnie wycieczka, z której będę chciał zmontować film (coś w takim stylu: ).
Mam tylko pewne wątpliwości co do ustawień i liczę że mi ktoś doradzi co wybrać.
Od razu mówię że jeśli chodzi o montaż to mam trochę w tym doświadczenia i bez problemu sobie poradzę z obróbką. Pytanie tylko czy jak wybiorę opcję z protune to nie będę potem żałował ?
Lecę na miesiąc, więc materiału do obróbki będzie duużo (zamierzam przeznaczyć dysk 1TB na zdjęcia i filmy).
Czy jest szansa osiągnąć taką jakość kolorów i filmu jeśli użyję (tak dla asekuracji, żeby potem nie mieć 100h `wyblakłego filmu`) protune wyłączonego ?
Ktoś tu może bawił się w montaż takiego filmu ? Może coś doradzić w tej kwestii ?
Jeśli byłby to filmik np.: ze skoku na bungee to bym się nie zastanawiał. A tak obawiam się trochę że po pierwsze barwa i nasycenie przy różnych ujęciach po postprodukcji będą się różnić, a po drugie że utonę w tym wszystkim na dobre pół roku, żeby każde ujęcie odpowiednio `pokolorować`.
I jeszcze jedno pytanie, żeby nie zakładać oddzielnego pytania:
-> Jaki `Field of View` wybrać najlepiej do takiego filmu ? Wiem że to już zależy ode mnie, ale nie jestem pewien która opcja jest zastosowana przy tego typu filmach, żeby osiągnąć najfajniejszy efekt. Lepszy będzie "Linear" czy "Wide"?
pozdrawiam

Do góry