Sony HDR AS20
Full HD - 60 fps
12 Mpx
1249 mAh
Stabilizator
Droższe akcesoria od reszty
Sjcam sj 5000
Full HD - 30 fps
14 Mpx
900 mAh
Tanie akcesoria
Poza nimi biorę także pod uwagę Ehen h9, h8, Xiaomi Yi, Blackviev hero 1, jednak najbardziej jestem skłonny na Sony.
Duża pojemność bateri daje więcej możliwości. Stabilizator obrazu redukuje trzęsienia, oraz sam fakt, że kamera nagrywa w 1080p 60fps
Mimo to jestem otwarty na wszelkie inne propozycje i bardzo bym chciał, aby wypowiedziały się na ten temat osoby, które miały/mają do czynienia z powyżej wymienionymi modelami.
Z góry zaznaczam, że biorę pod uwagę zakup sprzętu używanego a cena może przekraczać lekko 500 zł.
Będzie to moja pierwsza kamera sportowa, zamierzam nagrywać nią różne sytuacje. Jazda samochodem, rowerem, relacje z wakacji, skok ze spadochronu, zjazdy na snowboardzie. Dlatego wydaje mi się że jednak te 60 fps jak i stabilizacja obrazu bardziej się przydadzą bo niekiedy materiały będą dynamiczne. Mimo wszystko mam wrażenie, że podczas oglądania filmu w Full HD na pełnym ekranie, wszystkie te kamery nie są nie wiadomo jak dobrej jakości, dlatego zakładam wątek, bo mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie zaproponować kamerę, która nagrywa z lepszej jakości od wyżej wymienionych.