Witam serdecznie.
Zakładam temat, bo nie mam czasu wdawać się we wszystkie porównania, testy, opinie, specyfikacje, a czas mnie nagli właśnie.
Potrzebuję kupić kamerkę sportową z zastosowaniem do jazdy na moto, czasem tematy wodne, rower, czy rejestrator samochodowy.
Stawiam jej takie wymagania:
- FullHD 120 klatek na sekundę, ale ostatecznie 60 sekund też jest akceptowalne
- Może mieć lecz nie musi 4k, ale jak już to przyzwoite, nie 15 klatek
- Ładowanie w trakcie nagrywania jak rejestrator samochodowy
- Obsługa i możliwość zmiany trybów w obudowie.
- Oczywiście dobra jakość obrazu
- Pilot, na bluetooth, bo to nie żre tak baterii
- Fajnie by było, ale to już przy okazji bardziej, jakby nagrywała 240 klatek przy 720p
- Czas pracy na baterii byłby dość długi
- Timelapse
- Nie kosztuje milionów, tak, tak, jakość=cena, ale czasem może da się to wypośrodkować.
Jak ktoś ma jakąś kamerkę która spełnia te wymagania i może ją polecić to proszę o pomoc, bo nie mam czasu przekopywać się przez te wszystkie stronki itd a ktoś kto siedzie w temacie z pewnością doradzi coś co będzie dobre.
Pozdrawiam.
[pytanie] Kamera wszechstronna, jaką skupić?
Rozpoczęty przez Barmanix , 16 maj 2017 09:17
Napisano 16 maj 2017 - 09:17
Napisano 16 maj 2017 - 11:18
720/240, 1080/120 i 4K mają raczej nowsze kamery. Masz komputer który to pociągnie?
Pilot bluetooth żre masę baterii bo ciągle w kamerze działa wifi.
Co to znaczy długi czas pracy na baterii? Większość tych kamer nagrywa po 1 - 1.5 h.
Na motor ze względu na kształt najlepsze sony.
Napisano 16 maj 2017 - 11:26
No więc tak po przemyśleniu, 4K może nie jest obowiązkiem, chyba nie nalegam, chyba.
Miałem 3 lata temu GoPro 3+Black i kształt nie przeszkadzał za bardzo.
Długi czas na baterii hmmm no żeby nie padała mi co 45/50 minut.
Myślałem, że pilot bluetooth lata na bluetooth nie na WiFi.
Skłaniałem się ku Xiaomi Action 2 4K, ale tam nie można obsługiwać nic bez wyjęcia z obudowy. Teraz zastanawiam się nad Gitup Git2, ale jakoś mnie nie przekonuje dużo tam ściemy jest z ilością klatek, przynajmniej tak wyczytałem (klatki zduplikowane)
Napisano 16 maj 2017 - 17:21
Komputer ciężej obrabia 1080/120 niż 4K/30.
Pilot lata na wi-fi na bl ma tylko podtrzymanie jakbyś chiał działać i na pilocie i na telefonie.
Xiaomi ma pilota? Do sony i blacka dawali piloty do reszty chyba tylko jako akcesoria.
Z baterią czego byś nie kupił chyba nie poszalejesz.
Napisano 17 maj 2017 - 06:17
Komputer sobie poradzi, luz, przemyślałem, że mi po prostu 4K niepotrzebne jest.
Zaskoczyłeś mnie z tym pilotem.
Z baterią, no wiem, że nie poszaleję, ale, tak jak pisałem, wystarczy jak nie będzie padał w przeciągu 50 minut, a 90 minut i więcej robi już robotę.
Drift Ghost S byłby chyba idealny, ale nie ma FullHD w 120 klatkach.
Ale pomijając te tematy, masz coś godnego polecenie co spełnia wymagania w większej części jeśli nie wszystkie?
Napisano 29 maj 2017 - 07:19
Dzięki bardzo za link.
Po długich bojach wewnętrznych wybór padł na Drift Ghost S, miałbyć Drift 4K, ale niewymienna bateria odstraszyła mnie od tego i jutro jadę ogarnąć Ghosta S.
Full HD w 60 klatkach musi wystarczyć, bo całą reszta z wymagań jest OK.
Długi czas na baterii, pilot nie drenujący baterii, wytrzymałość kamerki, wymienna bateria, jakość filmów.
Mam takie pytanie w związku z tym, potrzebuję kupić, mocowania na kierownicę czy będą pasowały takie do GoPro?
Znalazłem kilka tanich zamienników i póki co muszę bazować na tym z tym , że nie wiem czy da się to zainstalować i używać z Driftem.
Potrzebuję czegoś na rurę od kierownicy i ewentualnie z przystawką na szybę do samochodu.
Jeśli nie sprawiło by Ci kłopotu napisz mi czy coś takiego się nada:
Ewentualnie może znasz coś co się sprawdzi.
Potrzeba chyba jeszcze przejściówki tylko jej nie mogę znaleźć, zgadza się?
A coś takiego z przyzsawką?
Napisano 29 maj 2017 - 09:21
Kupujesz coś takiego i masz wszystkie mocowania do gopro.
Ja jednak używam czegoś takiego ze względu na to że szybciej się montuje i może służyć także jako rączka.
Na moto dobry patent coś takiego ale to przykręcisz raz i już ci się nie będzie chciało rozkręcać.
Na kask potrzebna ci będzie na szczękę przyklejka i j-hook to przyklejasz na kask na szczękę.
Albo mocowanie boczne na kasku 3 way pivot
Na forum są tematy jak przygotować kask do klejenia.
Pamiętaj że naklejka powinna odczekać 24h przed pierwszym użyciem.
Ja później muszę to ściągać przy użyciu suszarki. Uchwyt zostawiam i dokupuję samą taśmę 3M.
Pozdrawiam