GoPro Hero3 - porównanie kamer
Rozpoczęty przez Filonnet , 28 gru 2012 09:06
Napisano 14 luty 2013 - 06:59
Patrząc na ten filmik
to z wersji silver filmy wychodzą w lepszej kolorystyce.
Pytanie tylko który z nich najbardziej odwzorowuje rzeczywistość.
Pozdrawiam
ZiGi
Wysłane z mojego SE Arc S za pomocą Tapatalk 2
Pozdrawiam
ZiGi
GoPro Hero 5 Black + GoPro Hero 3 Black + Wi-Fi Remote + Battery BacPac™ + The Frame + Suction Cup 2 + GoPole Reach + FeiyuTech G5 + Sandisk Ultra 64GB UHS-1 Class 10
Napisano 18 marzec 2013 - 06:42
Faktycznie silver jest zdecydowanie najlepsza po kątem ostrości, odwzorowania kolorów i o dziwo jasności!
Nie zgodzę się. Wystarczy zobaczyć film nocny, z chodzenia po mieście i przejeżdżające obok samochody. W wersji black zdecydowanie najlepiej widoczna ostrość oraz mniej kaszy.
Następnie ujęcia z piłki halowej przy sztucznym świetle. Napis na bandzie "...fair versichert" zdecydowanie najbardziej ostry w wersji black, patrząc również na podobną odległość filmowania jak w wersji silver. To samo z barwami, wystarczy spojrzeć na koszulki - pomarańcz jest zdecydowanie żywszy, to samo z czerwienią.
Film oglądałem na pełnym ekranie w rozdzielczości 1080p.
Napisano 19 marzec 2013 - 16:58
zauwazyliscie moze roznice pomiedzy kamerami? sprawa tyczy sie mikrofonow, silver i black maja mikrofon po bokach a white ma mikrofon na gorze. dlaczego ?
edit:
black ktory nie ma bocznego micka wiec jest on na gorze.
edit:
black ktory nie ma bocznego micka wiec jest on na gorze.
"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem" [Marco Pantani]
Napisano 28 marzec 2013 - 11:26
Czy kamery Silver i Black na prawdę różnią się tak bardzo jakością obrazu?
Ja osobiście nie dostrzegam aż tak dużej różnicy. Różnica w cenie z kolei jest na tyle spora, że musiałem zapytać
Innymi słowy: czy na prawdę warto dopłacać 600 zł do kamery Black?
Jeśli zależy komuś na robieniu spowolnień to Black to robi 2x lepiej, można uzyskać już całkiem fajne slow-mo bez specjalnych efektów (np 720p/120fps vs 720p/60fps)
Napisano 07 kwiecień 2013 - 19:51
Najważniejszy argument przemawiający za Black to 60 fps przy 1080p. Tę różnicę zauważy każdy a przy kręceniu filmów sportowych nawet nie ma co na ten temat dyskutować - ja wszystko kręcę na min. 60 fps - płynność obrazu jest najważniejsza. Wyjątki robię przy słabym świetle - tutaj ilośc klatek zmniejszam.
W kwestii slow motion wersja Black daje naprawdę dużo możliwości przy jednoczesnym zachowaniu dobrej rozdzielczości. Nie oszukujmy się - większość z nas prędzej czy pózniej puści film na telewizorze full HD i warto, aby oprócz fajnych efektów slow motion było widać coś jeszcze.
W kwestii slow motion wersja Black daje naprawdę dużo możliwości przy jednoczesnym zachowaniu dobrej rozdzielczości. Nie oszukujmy się - większość z nas prędzej czy pózniej puści film na telewizorze full HD i warto, aby oprócz fajnych efektów slow motion było widać coś jeszcze.
GoPro Hero3 Black, LCD Touch BacPac, Battery BacPac, Wi-Fi Remote, SanDisk 64GB Class 10.
Napisano 03 maj 2013 - 11:40
Ja też zainwestowałem w silver!Czy kamery Silver i Black na prawdę różnią się tak bardzo jakością obrazu?
Ja osobiście nie dostrzegam aż tak dużej różnicy. Różnica w cenie z kolei jest na tyle spora, że musiałem zapytać
Innymi słowy: czy na prawdę warto dopłacać 600 zł do kamery Black?
Guest__*
Napisano 03 maj 2013 - 11:52
Wszystko zależy do czego używasz kamery. Czasem wystarczy i White i będzie dobrze. Więc taka rozmowa nie ma sensu.
Jeśli np. dużo filmuję w ciemnościach i potrzebuję pilota to Black będzie najlepsza.
Jeśli kamera ma być rejestratorem w samochodzie i to w dzień, to wystarczy White
Przykładów może być bardzo dużo i w zależności co potrzebujemy i ile mamy pieniędzy to kupujemy.
Jeśli np. dużo filmuję w ciemnościach i potrzebuję pilota to Black będzie najlepsza.
Jeśli kamera ma być rejestratorem w samochodzie i to w dzień, to wystarczy White
Przykładów może być bardzo dużo i w zależności co potrzebujemy i ile mamy pieniędzy to kupujemy.