Witam szanownych kolegów/koleżanki.
Przygodę z GoPro zacząłem tydzień temu od Hero 3 Black Edition. Do tego od razu dokupiłem oryginalną przyssawkę
Postanowiłem od razu wziąć się za nagrywanie...ale finalny efekt średnio mi się podoba. Nagrałem w 1280x720x50 fps. Najpierw przekonwertowałem do AVI w CineForm Studio, potem lekko poprawiłem i konwersja do MP4. Jak wyszło - widać. Nie sądziłem, że będzie aż taka tragedia.
Czy podpowie ktoś, co robić, żeby wyeliminować takie błędy ?
Z góry dzięki.
Co robię nie tak ?
Rozpoczęty przez Mic3K , 12 sie 2013 15:52
Napisano 12 sierpień 2013 - 20:57
Moze tu jakiejs ameryki nie odkryje piszac ze Gopro przy slabym swietle i fps powyzej 25 nagrywa srednio. Sytuacja zmienia sie diametralnie jak jest dobre swiatlo a najlepiej swiatlo sloneczne w pogodny dzien wtedy fimiki wygladaja rewelacyjnie i bardzo nawet nie trzeba go poprawiac. Dla mnie optymalna rozdzielczascia ktora jak narazie podoba mi sie najbardziej jest 1080 przy 25fps po podlaczeniu kamerki do tv jakos nagrania wedlug mnie wyglada najlepiej przy wiekszych fps juz obraz taki ostry nie jest. Wiadomo o spowolnieniach przy 25fps nie ma co myslec ale jak zdobede troche wieksza wiedze z zakresu obrobki filmow to i pewno ta roznice bedzie mozna zniwelowac przesuwajac pare przciskow w programie do obrobki.
Rybka lubi plywac! C&R
Wróć do Dyskusje ogólne o postprodukcji · Następny nieczytany temat →