Nie miałem w posiadaniu benzyny ekstrakcyjnej ale miałem denaturat i wyczyściłem, przykleiłem
Napisano 12 grudzień 2013 - 19:42
Nie miałem w posiadaniu benzyny ekstrakcyjnej ale miałem denaturat i wyczyściłem, przykleiłem
Napisano 12 grudzień 2013 - 19:46
Nie wiem jak działa alkohol na klej ale jak wytarłeś papierem nie powinno się nic stać.
Pozdrawiam
Sebastian
Napisano 12 grudzień 2013 - 19:58
Na szmatkę dałem denaturat i tarłem kilka razy mocno później wysuszyłem suszarką dla pewności i przykleiłem, przywarło na całej powierzchni, jak odpadnie podczas jazdy to będzie znaczyło, że gdzieś błąd popełniłem jestem pozytywnie zaskoczony tą taśmą bo na drugim kasku przyklejałem płaski zaczep i odstawało w wielu miejscach ze względu na jakieś różne kształty na kasku ale docisnąłem i nigdzie nie ma przerw, całość przylga. Podgrzałem to wszystko suszarką według instrukcji. myślę, że będzie dobrze.
Napisano 12 grudzień 2013 - 21:14
Napisano 12 grudzień 2013 - 21:55
Ostatecznie użyłem denaturatu ale dzięki za pomoc. Zobaczymy jak będzie trzymać.
P.S.
Na jednym kasku odkleiło się trochę. Czy macie jakiś sposób żeby coś z tym zrobić czy po prostu tak to zostawić?
Napisano 13 grudzień 2013 - 19:11
Napisano 13 grudzień 2013 - 19:16
Pozdrawiam
Sebastian
Napisano 14 grudzień 2013 - 14:37
To się stało dzień po naklejeniu po prostu odeszło trochę ze względu na to, że ta powierzchnia nie jest płaska i musiałem docisnąć żeby cała taśma się przykleiła. Myślicie, że nie odklei się z kamerką czy lepiej tego nie używać?
Napisano 15 grudzień 2013 - 09:43
Pozdrawiam
Sebastian
Napisano 15 grudzień 2013 - 20:43
Czyli jest możliwość, że odpadnie?( dla testu wpiąłem do tego uchwytu kamerę i zostawiłem na cały dzień, nic się nie dzieje, łapałem też kamerę i samą kamerą trząsłem kask i też nic się nie stało ale wiadomo na stoku oddziałują niskie temperatury. Problem w tym, że camera tethers też ma płaski przylepiec a w w tym kasku płaski jak widać nie zdaje do końca egzaminu ale znalazłem rozwiązanie, sznurek poprowadzę do tego zaczepu na gogle co jest na kasku, tańsze praktycznie zerowe koszty i też bezpieczne.
Napisano 15 grudzień 2013 - 23:04
Pozdrawiam
Sebastian