Z mojego puntku widzenia, nie przedstawiciela DRIFTA a zajawkowicza sportowego, który miał w ręku różne wynalazki z kategorii "kamery sportowe" ważne jest:
- łatwa obsługa w tym: zmiana parametrów/trybów, kadrowanie
- wygodny i pewny system mocowań, również w rękawiczkach
- długość pracy baterii, bo w terenie szlag trafia jak sprzęt pada a prądu nie ma
- ergonomia kamery i łatwy dostęp do wyjść/wejść
- wygodny pilot
- i na końcu - jakość obrazu
Roland piszesz o rozdzielczościach 2.7 oraz 4K. Moim skromnym (nadal staram się pisać jako entuzjasta sportowy ) to są opcje póki co nad wyrost. Nie mam ani kompa do montażu ani odpowiedniego telewizora, by to montować i oglądać tego na rozsądnej wielkości ekranie. Już dziś mam czasem dość materiałów 1080p i ilości gigabajtów, jakie tworzy byle weekendowa wyprawa quadem w terenie.
Jeśli Ty wykorzystujesz rozdzielczości ULTRA HD już teraz - pozostaje HERO3 BLACK/HERO3+ BLACK. Nie zgodzę się jednak, że to jest plus dla kamery GoPro, że takie rozdzielczości dziś obsługuje. Uważam więcej - że to totalnie niepotrzebne w tego typu kamerach i powinni wziąć się za jeszcze więcej klatek i więcej prądu, bo tego po kamerze sportowej oczekuję. ULTRA HD owszem, za parę lat, gdy będzie standardem