Po przeczytaniu masy tematów na temat gopro. O jej awaryjności, problemy z gwarancją (12miesięczną). Problemy z kamerą niby sprawną na pierwszy rzut oka, a specjaliści dopatrzą się jakichś wad...(czytałem jeden temat że jakieś pasy w ciemniejszych pomieszczeniach wyskakują.)
Już byłem przekonany do gp black+ za 1500zł kolejno trafiłem na forum, przeczytałem kilka artykułów na temat gwarancji... Cena po chwili wzrosła o 200zł do 1700zł. Pomyślałem że trochę za dużo. Wtedy zacząłem myśleć o silver+ jej cena podobnie jak black+ z 12miesięczno gwarancją 1150zł a z 24miesięczną 1400zł.
W ogóle mi się to nie kalkulowało. Jest za mała różnica między silver+ z 24 miesięczną gwarancją a black z 12 miesieczną.
Przeczytałem kolejne tematy o problemach gopro... Okazało się że ja laik nie będę wiedział czy kamera którą kupię będzie w 100% sprawna i dlatego szkoda mi wydać około 1500zł na kamerę.
Zacząłem czytać temat o comone infinity... Niby każdy ją zachwala... Nie wiem dlaczego. Na youtube są różnego rodzaju testy tej kamery... Według mojej oceny jakość obrazu dzwięku jak na ponad 600zł jest marna.
I tak jak w temacie jest wymieniona Sony Action Cam HDR-AS15, tak zacząłem czytać i szukać filmów recenzujących produkt.
Na allegro można kupić za 800zł nówkę ze sklepu a od kogoś za 750zł.
Jakość według mojej oceny lepsza od gp 2 i gp silver.
Co zyskuję kupując 24 miesięczną gwarancję.
Teraz jeśli mogę spytać kogoś ogarniętego na temat tej kamery, cechy ? wady ?
Czytałem też o różnicy między HDR-AS15 a HDR-AS30
Chyba tylko funkcję gps dodali ? Czy warto dołożyć nie mało bo 400zł...
Przypomnę że kamerka będzie wykorzystywana zimą na snowboard, a latem do nurkowania...

Do góry