Patrze na produkt czysto technicznie.
- Po co trzy przyssawki skoro jedna daje radę podczas mocowania do skrzydła samolotu.
- Rozumiem że jeśli nogi zbudowane są na zasadzie mocowania RAM. Po odpowiednim ustawieniu powinno się zablokować wszystkie ruchome przeguby aby zapobiec ruchowi kulek (panewek) - sztuk 12 z tego co policzyłem. Czy nie będzie to zbyt czasochłonne?
- W górnej części śruba zapewne fotograficzna 1/4'. Nie wiadomo jak z długością. Myślę, że górną podstawką blokuje się wysięg. Złożona jest z 2 części z czego pewnie jedna się obraca. Myślę, że jest to jakoś sensowne rozwiązane, ale czy na pewno?
- Producent deklaruje, że waga urządzenia które może być przeniesione przez mocowanie to 1kg. Ja wychodzę trochę z innego założenia. Kupuję mocowania na większy kaliber. Bo skoro ma przenieść ciężar dobrej lustrzanki z obiektywem, to na temat GoPro czy innej małej kamerki nawet nie ma co gdybać. Tu się pojawiają kolejne pytania.
No chyba tyle. Ja poluję teraz na to:
Patrz jednym zatrzaskiem masz praktycznie dowolność ustawienia poprzez zastosowanie 2 kul. W tym z 3 nogami ten sam patent tylko że tych kul 24 i 12 połączeń do zablokowania. Tu 2 kule i jedno połączenie.
Drugą zaletą jest to że całość jest demontowalna i do podmiany. Możesz zamiast przyssawki zastosować łączenie na śruby lub rurki:
Natomiast na drugi koniec możesz wsadzić końcówkę na gopro lub 1/4 etc.
Mocowanie dedykowane dla lustrzanek i laptopów. Deklarowana nośność przez producenta z tego co pamiętam to 7kg.
To że są uchwyty dla kamer pov to odpowiedź firmy na zapotrzebowanie rynku. Generalnie to właśnie cięższy kaliber.
Ale teraz obczaj sprawę.
Kupuje mocowanie za 150 zł, do tego uchwyt na rurkę i na śruby i de facto nie jest mi potrzebne nic więcej. Za 200 zł łapiesz się gdzie chcesz i jak chcesz.
Tu mały bonus:
Pozdrawiam