Program APP i akumulator
Rozpoczęty przez Jendruś , 05 sty 2013 16:24
Napisano 05 styczeń 2013 - 16:24
Witam!
To mój pierwszy wpis na tym forum - tym bardziej serdecznie witam! Kamera Hero3 Black
Jak widać na razie tu spokojnie, ale mam nadzieję że forum nabierze tempa.
W tym poście chciałbym poruszyć sprawę softu na Androida - tablety, smartfony. Mam takowy zainstalowany na LG L9 i różowo nie jest. Zmiana ustawień działa wzorowo. Zdecydowanie gorzej z live podglądem. czasem działa - czasem nie.
Był czas że wogóle nie chciał się uruchomić (podgląd) - zrobiłem reinstalkę i zadziałał. Dziś znowu nie chciał widzieć. Przełączyłem na robienie fotek, załapał i już było OK. Jak czytałem w Play Sklepie to ludzie też mają z tym problemy.
Jeszcze ładowanie. Pierwsze dwa razy ładowałem po USB z kompa - było OK. Potem z USB ładowarki sieciowej od LG L9 - ładowałem parę godzin i nic - z tyłu paliła się czerwona dioda. Podłączyłem do kompa i aku naładował się bez problemu.
Wiedziałem że aku to słaby punkt tej kamery i od razu kupiłem Battery Pack'a, ale jak zasugerował sprzedawca od Hero2 - troszkę większa. Dziwna sprawa. Aku ładowane w kompie nie naładowało się. Ładowarka sieciowa od LG też nic. Dopiero jak podłączyłem przewód USB dodany w komplecie - ładowanie ruszyło. To takie moje pierwsze luźne spostrzeżenia.
To tyle na razie.
Pozdr.
To mój pierwszy wpis na tym forum - tym bardziej serdecznie witam! Kamera Hero3 Black
Jak widać na razie tu spokojnie, ale mam nadzieję że forum nabierze tempa.
W tym poście chciałbym poruszyć sprawę softu na Androida - tablety, smartfony. Mam takowy zainstalowany na LG L9 i różowo nie jest. Zmiana ustawień działa wzorowo. Zdecydowanie gorzej z live podglądem. czasem działa - czasem nie.
Był czas że wogóle nie chciał się uruchomić (podgląd) - zrobiłem reinstalkę i zadziałał. Dziś znowu nie chciał widzieć. Przełączyłem na robienie fotek, załapał i już było OK. Jak czytałem w Play Sklepie to ludzie też mają z tym problemy.
Jeszcze ładowanie. Pierwsze dwa razy ładowałem po USB z kompa - było OK. Potem z USB ładowarki sieciowej od LG L9 - ładowałem parę godzin i nic - z tyłu paliła się czerwona dioda. Podłączyłem do kompa i aku naładował się bez problemu.
Wiedziałem że aku to słaby punkt tej kamery i od razu kupiłem Battery Pack'a, ale jak zasugerował sprzedawca od Hero2 - troszkę większa. Dziwna sprawa. Aku ładowane w kompie nie naładowało się. Ładowarka sieciowa od LG też nic. Dopiero jak podłączyłem przewód USB dodany w komplecie - ładowanie ruszyło. To takie moje pierwsze luźne spostrzeżenia.
To tyle na razie.
Pozdr.
Napisano 06 styczeń 2013 - 20:22
Na stronie producenta napisali, że powodem braku podglądu może być:
- Jesteś prawie poza zasięgiem. Podgląd aparatu przestanie działać chociaż wciąż jesteś w stanie kontrolować kamerę z App.
- Podgląd musi być włączony/wyłączony kilka razy do przywrócenia podglądu.
- Aplikacja musi być ponownie uruchomiona.
- Aplikacja, która wpływa na ustawienia APN jest zainstalowany na urządzeniu, i ma konflikt z GoPro App. Przykłady tego typu aplikacji są Onavo i APN-Switch. ( w szegółach pisali by sprawdzić czy jest podgląd przy uruchomionym trybie samolotowym)
- Twoje hasło Wi-Fi musi być zresetowane.
- Trzeba powtórzyć aktualizację oprogramowania.
Link do calosci:
- Jesteś prawie poza zasięgiem. Podgląd aparatu przestanie działać chociaż wciąż jesteś w stanie kontrolować kamerę z App.
- Podgląd musi być włączony/wyłączony kilka razy do przywrócenia podglądu.
- Aplikacja musi być ponownie uruchomiona.
- Aplikacja, która wpływa na ustawienia APN jest zainstalowany na urządzeniu, i ma konflikt z GoPro App. Przykłady tego typu aplikacji są Onavo i APN-Switch. ( w szegółach pisali by sprawdzić czy jest podgląd przy uruchomionym trybie samolotowym)
- Twoje hasło Wi-Fi musi być zresetowane.
- Trzeba powtórzyć aktualizację oprogramowania.
Link do calosci:
FORUM | | |
Napisano 13 styczeń 2013 - 23:43
Opóźnienie jest 2-3sek. Problem braku podglądu jest taki jak był. Robię restart smartfona i jest, ale czas leci, a czasami jest go baaardzo mało i człowiek dostaje "białej gorączki".
W/g mnie przynajmniej w mojej Hero 3 soft jest jescze nie dopracowany. Zdarzają się jakieś błędy, że trzeba uciekać się do wyjęcia aku. Oczywiście kamera updatowana.
W/g mnie przynajmniej w mojej Hero 3 soft jest jescze nie dopracowany. Zdarzają się jakieś błędy, że trzeba uciekać się do wyjęcia aku. Oczywiście kamera updatowana.
Napisano 12 luty 2013 - 22:40
Na moim Arc S problem z podglądem występował do momentu wybrania Software'owych kodeków do odtwarzania. Można to zrobić na pierwszym oknie aplikacji. W prawym górnym rogu ekranu jest ikonka narzędzia i tam są te ustawienia właśnie.
Pozdrawiam
ZiGi
Wysłane z mojego SE Arc S za pomocą Tapatalk 2
Pozdrawiam
ZiGi
Pozdrawiam
ZiGi
GoPro Hero 3 Black Edition + Wi-Fi Remote + Battery BacPac™ + The Frame + Suction Cup 2 + GoPole Reach + FeiyuTech G3 Ultra + Sandisk Ultra 64GB UHS-1 Class 10
Sprzedam -> GoPro Suction Cup
Napisano 12 luty 2013 - 23:26
Może coś w tym jest. Ja miałem na auto. Po przestawieniu tak jak zasugerowałeś w ciągu paru minut próby było wszystko OK. Tak że WIELKIE DZIĘKI za info.Na moim Arc S problem z podglądem występował do momentu wybrania Software'owych kodeków do odtwarzania. Można to zrobić na pierwszym oknie aplikacji. W prawym górnym rogu ekranu jest ikonka narzędzia i tam są te ustawienia właśnie.
Pozdrawiam
ZiGi
Napisano 13 luty 2013 - 17:19
Spoko cieszę się, że mogłem pomóc
Pozdrawiam
ZiGi
Pozdrawiam
ZiGi
Pozdrawiam
ZiGi
GoPro Hero 3 Black Edition + Wi-Fi Remote + Battery BacPac™ + The Frame + Suction Cup 2 + GoPole Reach + FeiyuTech G3 Ultra + Sandisk Ultra 64GB UHS-1 Class 10
Sprzedam -> GoPro Suction Cup