Napisano 11 kwiecień 2013 - 03:24
Napisano 11 kwiecień 2013 - 07:45
Napisano 11 kwiecień 2013 - 13:52
Napisano 16 kwiecień 2013 - 16:59
Napisano 24 kwiecień 2013 - 06:15
Napisano 24 kwiecień 2013 - 12:53
Wg. tego projektu nie powinno, ale zawsze można później delikatnie podpiłować.Cześć freud,
Nie wiem czy dobrze zinterpretowałem Twój rysunek ... ale jeśli tak to czy nie zasłaniasz w ten sposób przycisku włączenia kamerki?
Wydaje się że średnica filtra 55mm jest dla GoPro3 idealna - tj. nie powinna w niczym przeszkadzać.
Pod wodę nie planowałem używać tego zestawu.Jeśli ta przejściówka do filtrów miałaby się zanurzać pod wodę to rozumiem że trzeba byłoby zapewnić uszczelkę na styku z obudową GoPro, co musiałoby jakoś nie wchodzić w paradę z zaciskiem (a raczej przerwą w obejmie tej przejściówki/nasadki). Dodatkowo dobrze byłoby też przewidzieć miejsce na kulki silikonowe pochłaniające wilgoć ...
Kolejna sprawa to raczej nie widzę w tej konstrukcji adapterów Cokin P ... tu trzeba się zdecydować na stałą wartość średnicy zewnętrznej (najlepiej ciut większej niż ta która jest granicą winietowania - tak aby można było skorzystać z 2 filtrów jednocześnie) ... a jako element "bazowy" konstrukcji widziałbym chyba bardziej jakąś tulejkę makro (używaną w aparatach do odsunięcia obiektywu dalej od kliszy, co pozwalało na przesunięcie zakresu jego ostrzenia bliżej obiektywu, co z kolei dawało możliwość robienia zdjęć z bardzo bliska ... czyli makro).
Hehe. Taki był mój cel. Jak będę miał więcej czasu to się zabawię.Generalnie ten pomysł bardzo mi się podoba i trzymam mocno kciuki za powodzenie (niestety sam nie mam nikogo w okolicy kto by mógł pomóc w wykonaniu czy obróbce jakichś elementów).
Sam jestem zainteresowany produktem wynikowym chciałbym móc zamontować soczewki makro i np. filtry efektowe ...
Napisano 24 maj 2013 - 17:18
Napisano 24 maj 2013 - 21:42
Napisano 25 czerwiec 2013 - 07:40
Potwierdzam, to działaCześć,
właśnie skorzystałem z pomysłu zamieszczonego tutaj:
Napisano 29 czerwiec 2013 - 00:21