Napisano 06 czerwiec 2013 - 19:10
Ja tez miałem dość często tą ikonę.Po testach ,chyba doszedłem co jest tego przyczyna.
Kamerkę miałem zamontowana na stelażu, blisko silnika,nagrywała kilka minut i pojawiała się ta ikona,czas nagrywania i rozłączania był różny.
Nie wiedziałem o co chodzi.Postawiałem kamerkę na nieruchomym elemencie i nagrywała bez problemu.
Przypiąłem ją do kierownicy i tez nic się nie działo procowała bez zastrzeżeń,wiec powrót na stelaż, a tam po kilku minutach ikona.
Posiadam motocykl R1200gs i tam stelaż chroniący cylindry jest przymocowany do silnika,poco to pisze,wszystkie drgania silnika ,a są duże,były przenoszone na kamerkę,drygania powodowały odłączanie się karty pamięci i dlatego plik był przerywany i pojawiała się ta ikona.
Zalecenia, nie montować na elementach narażonych na wysokie drganie,uważać żeby nie uderzać kamerka w nic podczas nagrywania,ja jeszcze zastosowałem takie stabilizatory które montuje się miedzy kamerka a obudowa wew., w celu zmniejszenia drżenia,są dostępne na eBayu.Od czasu zamontowaniu tych "stabilizatorów" sprawa się nie powtórzyła,oczywiście nie montuje na wyżej wymieniony stelażu
pozdr. Vais
nie wazne gdzie wazne z kim