Witam, gdzie najlepiej kupić? na stronie producenta? w Polsce? a może w Chinach? gopro z produkcją hero3 przeniosło się do Chin, pewnie po to by nadążyć z produkcją, i można ją tam kupić taniej.
Gdzie najlepiej kupić
Rozpoczęty przez radzik987 , 17 sty 2013 23:15
Napisano 17 styczeń 2013 - 23:30
To zależy, jesli zalezy Tobie na cenie możesz kombinowac. Jeden z użytkownikow forum pisal, ze wybiera sie do Azji, poniżej masz temat mozesz do niego zagadac:
Ja zamawialem ze strony producenta - cenowo wychodzi to samo jak w PL bo doliczaja Tobie clo ale gratis dosatlem naklejki (chyba, ze wszyscy je dostaja:)
Ja zamawialem ze strony producenta - cenowo wychodzi to samo jak w PL bo doliczaja Tobie clo ale gratis dosatlem naklejki (chyba, ze wszyscy je dostaja:)
Napisano 18 styczeń 2013 - 08:45
Cena w Azji kusi. 310$ za blacka, no i kupujesz w serwisie który zabezpiecza transakcję. Choć widzę że w Azji też się wzięli za podobne kamerki o jest np taka AEE sd21 i w porównaniu do hero 3 jest lepszy obraz ( porównanie na youtubie ) i kolory o niebo lepsze. Co o tym produkcie sądzicie?
Napisano 25 styczeń 2013 - 05:44
Trzeba szukać - ja w grudniu kupiłem GoPro 2 z amazon.com w cenie 199 USD ( była zajebista obniżka bo wyszła GoPro 3 ) ze wszystkim - wersję outdoor. Zamowilem ją na kolegę z Nowego Jorku, on przepakował w inne pudełko i wysłał jako używaną kamerkę internetową - prezent gwiazdkowy i przeszło , wyszła mnie nóweczka za 620 zlotych ! Tego raczej nic nie przebije Kupilem od razu zestaw Wassabi - 2 x bateria plus ładowarka sieciowa i kartę pamięci. Wassabi - 19,99 a karta jakies 30 USD. Do tego przesyłka kurierem kosztowala chyba 30 USD do Polski.
Teraz kosztuje 279 USD
Teraz kosztuje 279 USD
Załączone pliki
Ja i cała ta moja twórczość
Napisano 27 styczeń 2013 - 15:41
Z Chińczykiem to raczej ciężko będzie pogadać.Jeśli pogadasz z chińczykiem to napisze na paczce 20$ celnicy wtedy nie naliczą żadnego cła, a przesyłka DHL dociera w ciągu 5-7 dni
Jak będziesz kupował używkę od jakiegoś prywatnego to zabieg może się udać. Ale wątpię aby sklep który w każdej przesyłce wysyła fakturę z ceną, miał ochotę "kombinować" aby jakiemuś polaczkowi zaoszczędzić parę zł. Nie pasuje, nie kupuj. W przesyłce idzie faktura i od niej w Urzędzie Celnym naliczane jest cło. To znacznie podnosi koszty. Z własnego doświadczenia wiem że przesyłka z chin nie doszła mi nigdy wcześniej niż po 2/3tyg. 5/7 dni to pobożne życzenia.
Napisano 29 styczeń 2013 - 10:02
Z Chińczykiem to raczej ciężko będzie pogadać.Jeśli pogadasz z chińczykiem to napisze na paczce 20$ celnicy wtedy nie naliczą żadnego cła, a przesyłka DHL dociera w ciągu 5-7 dni
Jak będziesz kupował używkę od jakiegoś prywatnego to zabieg może się udać. Ale wątpię aby sklep który w każdej przesyłce wysyła fakturę z ceną, miał ochotę "kombinować" aby jakiemuś polaczkowi zaoszczędzić parę zł. Nie pasuje, nie kupuj. W przesyłce idzie faktura i od niej w Urzędzie Celnym naliczane jest cło. To znacznie podnosi koszty. Z własnego doświadczenia wiem że przesyłka z chin nie doszła mi nigdy wcześniej niż po 2/3tyg. 5/7 dni to pobożne życzenia.
Tu się mylisz bo kurierem idzie 3-4 dni jak płacisz przez peypal, lub 4-7 jak innym systemem na który Chińczycy muszą czekać 1-2 dni na potwierdzenie płatności , co tydzień zamawiał biżuterię od 2 lat w Chinach a Chińczycy sami z siebie zawsze piszą wartość paczki 20$ wtedy nic nie płacisz. 2-3 tygodnie idzie zwykłą pocztą ale zdarza się że idzie 2 miesiące . Drogich rzeczy nie polecam zamawiać przez zwykłą pocztę
Wróć do GoPro Hero3 · Następny nieczytany temat →