SteadiCam dedykowany dla GoPro !
Rozpoczęty przez Filonnet , 04 cze 2013 20:27
Napisano 07 czerwiec 2013 - 07:36
f**c. nie mogli o tym 2 dni wczesniej powiedziec? dokladnie w srode kupiłem steadicama formy sevenoak (albo jakoś tak) nie testowałem jej jakoś strasznie np biegając ;] ale z takich pierwszych wrazen to jest chyba ok. korzysta ktos z tego? jak to sie ma np do tego steadicama za 800 PLN?
Napisano 07 czerwiec 2013 - 07:54
Ja osobiście mam takie swoje powątpiewania co do jakości stabilizacji jakie może dać taki dość mały stabilizator, czy możecie wrzucić jakikolwiek przykładowy filmik z GoPro na pokładzie takiego stabilizatora? Od jakiegoś czasu próbuje zrobić samemu coś podobnego i czym dłużej próbuje tym bardziej się przekonuję jednak do zakupu czegoś profesjonalnego...
Ten sevenoak wygląda mi bardzo przyzwoicie, cena jakoś nie odstrasza tylko najbardziej mnie zastanawia jak dobrze uda się wyważyć na tym GoPro no i nagrywać później płynne video.
Dlatego będę wdzięczny za wszystkie testy tego sprzętu w akcji
Ten sevenoak wygląda mi bardzo przyzwoicie, cena jakoś nie odstrasza tylko najbardziej mnie zastanawia jak dobrze uda się wyważyć na tym GoPro no i nagrywać później płynne video.
Dlatego będę wdzięczny za wszystkie testy tego sprzętu w akcji
Napisano 07 czerwiec 2013 - 09:03
Wyważenie jest ważne oczywiście, ale równie ważna jest umiejętność posługiwania się steady camem, trEba umiec z tego korzystac po prostu.
Ja mam swojego wyważonego pod GoPro ale i tak jesli za mocno balast pojdzie na bok to cslosc wpada w kolysanie... Trzeba po prostu nauczyc sie tym poslugiwac.
Ja mam swojego wyważonego pod GoPro ale i tak jesli za mocno balast pojdzie na bok to cslosc wpada w kolysanie... Trzeba po prostu nauczyc sie tym poslugiwac.
Ja i cała ta moja twórczość
Napisano 07 czerwiec 2013 - 09:46
I ja dołożę swoje 5 groszy. Sam sobie zrobiłem jakiś czas temu steadicam i jestem mega zadowolony (gdzieś na forum śą zdjęcia i filmik ze stabilizacji. Co prawda nie jest to oryginał ale swoje robi. O i znalazłem .
No to co do wyważania z GoPro to radzę dodać kilka podkładek cięższych pod kamerę (nie na ramie). Przy dobrym wyważeniu steadicam stabilizuje się od kąta 90o do 0o w 2-2.5 sekundy.
No to co do wyważania z GoPro to radzę dodać kilka podkładek cięższych pod kamerę (nie na ramie). Przy dobrym wyważeniu steadicam stabilizuje się od kąta 90o do 0o w 2-2.5 sekundy.
Be a HERO.
Napisano 09 czerwiec 2013 - 07:27
Ja osobiście mam takie swoje powątpiewania co do jakości stabilizacji jakie może dać taki dość mały stabilizator, czy możecie wrzucić jakikolwiek przykładowy filmik z GoPro na pokładzie takiego stabilizatora?
Tego konkretnego jeszcze nie ma w sprzedaży,ale patrząc na ich wcześniejszy produkt,jestem spokojny o jakość stabilizacji.
http://www.youtube.com/watch?v=EmYdd6TzSGk
Napisano 25 czerwiec 2013 - 10:03
nie moge go wywazyc zeby byl taki efekt...
pomocy. potrafi ktos? jak z tymi obciazeniami do go pro?
Tak jak na napisał autor video: Najważniejsze są proporcje, między wagą sprzętu u góry, a obciążeniem u dołu. (na oko 4:1, nie wykluczam, że może to zależeć od modelu steadycam)
Jeśli masz za małe obciążenie u dołu w stosunku do góry - sprzęt leci na boki, nie da się go sensownie zbalansować.
Jeśli za dużo, owszem statycznie (bez ruchu) kamera stoi prosto, ale wszelkie machnięcia powodują bujanie.
Jeśli idealnie, możesz machać nim, podskoczyć i będzie stał.
Mnie się udało kamerę HD (nie gopro) wyważyć na szkolne 6, z gopro ciut gorzej tak na 5-.
Poglądowe fotki (sevenoak sk-w02):
[attachment=1]20130612_111510sh.jpg[/attachment]
[attachment=0]20130612_113842sh.jpg[/attachment]
Nie probowałem jeszcze samego GoPro.
Jak widać przy GoPro (z mikrofonem) musiałem jeszcze dociążyć górę. Żeby było idealnie potrzebuje jeszcze dodać z 10-20 gram na górze i wtedy będę mogł z gopro skakać, biegać bez bujania itd. Póki co mam małe bujanie po podskokach... Dalsze eksperymenty chwilowo muszę odłożyć.
Załączone pliki
Napisano 28 czerwiec 2013 - 06:20
Hi
Kolego olobo czy ten stabilizator na Twoich zdjeciach to jest ten:
wygladaja bardzo podobnie. Jakbys mogl wrzuc jakis filmik pogladowy czy to i jak dziala, bo cena naprawde bardzo kuszaca w porownaniu z innymi stabilizatorami. Pozdrawiam
Kolego olobo czy ten stabilizator na Twoich zdjeciach to jest ten:
wygladaja bardzo podobnie. Jakbys mogl wrzuc jakis filmik pogladowy czy to i jak dziala, bo cena naprawde bardzo kuszaca w porownaniu z innymi stabilizatorami. Pozdrawiam
Rybka lubi plywac! C&R
Napisano 20 listopad 2013 - 13:50
Freeway napisał że na początku przyszłego roku będa mieć w swojej ofercie ten stabilizator.
Ja nie mogłem czekać na to cudo i kupiłem u samego producenta przy tym nie płacąc za przesyłkę jesli zamówisz w pre-orderze,
Tak kupiłem miesiąc temu to cudo i dostałem wtedy termin że 28 listopada powinienem otrzymać zamówiony towar.
5 dni temu dostałem informację że zaczynają wysyłać i pobrali właśnie z mojego konta 99$.
Jak tylko go otrzymam podzielę się z Wami opinią.
BIG News, it's about to ship!
The Worlds Most Versatile Camera™ is about to get its very own wings! For those of you who were quick off the mark to place a pre-order online we have exciting news. We are stoked to announce that the warehouse are preparing the shipment of your very ownSteadicam® Curve™!As we take great pride in the Steadicam® brand, its no surprise that we will be hand checking each and every one of the pre-orders before they leave to ensure everything is 100% tip top but rest assured, they are on the way!We sincerely hope you enjoy using the Steadicam Curve and can't wait to see the footage online. keep a watchful eye on as we will be creating a video page for customers to upload they're very own clips to share with other users.Payment
Customers that have pre-ordered with a credit or debit card will now be charged the full amount and should appear on your bank statement as "USA TIFFEN ACQUISIT" If you have any questions or concerns, please feel free to contact and we will endeavour to answer all questions as soon as possible.Social gathering
If you are a social butterfly, like us, we'd love you to join us on our page. Come and share your current GoPro® experiences and share with us where you take yours. We'd also like to know how the Steadicam® Curve™ will be used in your GoPro® excursions.
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Wróć do Akcesoria · Następny nieczytany temat →