Witam,
jako że po zapoznaniu się z cenami oryginalnych akcesoriów GoPro włos zjężył mi się na plecach, postanowiłem wyrzeźbić coś samemu ze znalezionych w domu gratów.
Na pierwszy ogień poszedł nagłowny, który kosztował mnie aż 12zł na drugi ogień poleciał chest mount... jako że wykorzystałem to co znalazłem w domu i pudełku od kamery, koszt wyniósł 0zł - nie licząc czasu W związku z tym że kamerka sobie chodziła postanowiłem wrzucić proces montażu na YT:
Co do samej płytki - z czasem może się ona wyślizgać, najprostrzym sposobem żeby pozbyć się tego feleru jest naklejenie zwykłej taśmy izolacyjnej na ślizg (to po czym jeżdżą sanki) i kłopot rozwiązany
Jako, że ograniczyłem do minimum ilość plastiku na paskach, szelki wydają mi się bezpieczne (z tego tez powodu ponad godzinę dłubałem z samą płytką)
Jako ulepszenie można jeszcze dodać element gumowy (takich taśm użyłem przy mocowaniu na głowę) na szerokim pasku - nie będzie ograniczał ruchów klatki przy oddechu jeśli ktoś musi zaciskać go ma max.
Ogólnie całość jest w pełni regulowana i przypasuje komuś o wzroście 150cm i posturze zapałki jak i miśkowi el koksu co piłkę do kosza wsadzi nie odrywając się od ziemi... zalezało mi na tym chociażby ze względu na przyszłościowy zamiar wykorzystania mocowania na snowboardzie
Mam nadzieję, że się komuś przyda...
EnjoY