Forum KameryPOV.pl używa cookies. Przeczytaj Politykę prywatności aby dowiedzieć się więcej. Korzystając z forum akceptujesz zapisywanie ciasteczek na swoim komputerze. [Zamknij]
Te z głowicami kulowymi są bezużyteczne. Marna przyssawka, a głowica zbyt mała aby uzyskać kąty proste we wszystkich płaszczyznach. Sama konstrukcja głowicy kulowej "warta" swojej ceny. NIE POLECAM!
Teraz pojawiły się nowe modele i coś takiego kupił znajomy. Mają dość mocną gumę i dobrze trzymają. Mają na zgjęciach zębatki, coś na kształt oryginalnego mocowania, ale łapane jest na nakrętki które mnie dość irytowały gdyż często mi wypadały. Generalnie połowę tańsze i można powiedzieć, że o tyle samo gorsze. Do pędzącego samochodu czy motocykla bym tego nie przyczepiał.
Może lepiej zainwestować w oryginał i nie mieć niespodzianek?
Albo poszukać używki.
Pozdrawaim
Ja jakiś czas temu kupiłem taką " kupę": Szczerze mówiąc to za taką cenę nie spodziewałem się fajerwerków. Nie mogę również powiedzieć, że jest tragedia. Przyssawka trzyma dość mocno, chociaż trochę guma się odchyla i wydaje się, że zaraz się odklei to tak nie jest. Ta regulacja z kulką jest dość słaba chociaż nie zdarzyło mi się, że kamerka się przekręciła czy coś. Na pewno dużym minusem jest to, że ogólnie przyssawka nie jest zbyt stabilna i podczas jazdy kamerka drży. Drżenie kamery zależy trochę od tego gdzie jest przymocowana. Ja używam tego czasem przy motocyklu. Przyklejałem już kamerkę do baku, a także do bocznej owiewki. Ani razu kamera się nie odkleiła, jednak zabezpieczałem ją sznurkiem w razie czego.
Teraz trochę inna przyssawka. Przeglądając internet natrafiłem na przyssawkę własnej roboty. Kupiłem taką przyssawkę: . Jeszcze nie testowałem tego, ale wydaje się być dość stabilne. Tutaj filmik: