I tak kamerę kupowałbym dopiero około Listopada, bo wtedy jadę na wyprawę. Mam nadzieję że też potanieje trochę. H3 Black mogę wyrwać za 1500zł, ale 400zł muszę dołożyć w porównaniu z silverem. Muszę się tylko zastanowić we własnym zakresie czy warto.
Proszę jeszcze o opinie w sprawie tego wysięgnika.
Pozdrawiam.
Pionowy obraz w GoPro
Rozpoczęty przez Czochu , 27 sie 2013 13:05
Napisano 28 sierpień 2013 - 10:40
Tu mi chodzi o to, żeby wyciągnąć kamerę przez okno pasażera i kręcić to co się dzieje z tyłu ( w tym przypadku auta jadące za nami) jak i z przodu (bo ręka jest za krótka żeby wystawić i widzieć chociaż dwa auta). Tylko jak sobie to wyobrażam, to myślę o położeniu kamery. Będzie się ją dało ustawić tak, żeby nagrywała obraz pionowo a nie poziomo?
Napisano 28 sierpień 2013 - 12:05
Ręka ci się zmęczy Ja użyłbym albo przyssawki do dachu, albo jeśli masz to uchwytu na rurki do bagażnika. Nie rozumiem po co ci pionowy obraz. Jeśli już to nagrywasz w 960p w pełnym zniekształceniu rybiego oka w formacie 4:3. Wrzucam ci też takie małe porady jak kamera nagrywa, w jakich formatach i z jakimi kątami to będziesz miał jakiś pogląd na to wszystko.Tu mi chodzi o to, żeby wyciągnąć kamerę przez okno pasażera i kręcić to co się dzieje z tyłu ( w tym przypadku auta jadące za nami) jak i z przodu (bo ręka jest za krótka żeby wystawić i widzieć chociaż dwa auta). Tylko jak sobie to wyobrażam, to myślę o położeniu kamery. Będzie się ją dało ustawić tak, żeby nagrywała obraz pionowo a nie poziomo?
Pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=WnB9ujKJW_M
http://www.youtube.com/watch?v=bveIvA3doE0
Napisano 28 sierpień 2013 - 13:15
Właśnie nie chcę mieć pionowego obrazu, pomyliłem się odrobinkę
A używając takiego wysięgnika obraz będzie, przynajmniej tak sobie to wyobrażam - pionowy, bo nie można wtedy kamerką na wszystkie strony kręcić. W związku z tym pionowo kamerki się nie będzie dało na poziomo obrócić.
Możliwe że mnie nie rozumiecie, trochę to wyjaśnię. Wyobraźcie sobie że wyciągacie patyk przez okno pasażera. Ten patyk to w moim mniemaniu ten wysięgnik. Żeby można było poziomo nagrywać to co się dzieje z tyłu, kamerka musiała by być położona na tym patyku. Niestety, ten wysięgnik tą "klatkę" na gopro ma na końcu, a nie na górze.
W każdym bądź razie wątpliwości moje zostały rozwiane.
Dziękuję bardzo.
A używając takiego wysięgnika obraz będzie, przynajmniej tak sobie to wyobrażam - pionowy, bo nie można wtedy kamerką na wszystkie strony kręcić. W związku z tym pionowo kamerki się nie będzie dało na poziomo obrócić.
Możliwe że mnie nie rozumiecie, trochę to wyjaśnię. Wyobraźcie sobie że wyciągacie patyk przez okno pasażera. Ten patyk to w moim mniemaniu ten wysięgnik. Żeby można było poziomo nagrywać to co się dzieje z tyłu, kamerka musiała by być położona na tym patyku. Niestety, ten wysięgnik tą "klatkę" na gopro ma na końcu, a nie na górze.
W każdym bądź razie wątpliwości moje zostały rozwiane.
Dziękuję bardzo.
Napisano 28 sierpień 2013 - 22:20
Nic nie rozumiem
Chcesz nagrywać jadące samochody przed i za tak?
Montujesz kamerę na dachu, jedziesz 20 min i filmujesz, później przepinasz w 2 stronę.
I tak nie nagrasz całej trasy bo kamera na baterii wytrzyma ci max 2h, a poza tym kto to obejrzy
Pozdrawiam
[edit] chyba zczaiłem. Kamera ma w zestawie łączniki. Możesz ją ustawić i przymocować pod dowolnym kątem.
Jeśli ci braknie odwiedź dział tanie akcesoria.
Chcesz nagrywać jadące samochody przed i za tak?
Montujesz kamerę na dachu, jedziesz 20 min i filmujesz, później przepinasz w 2 stronę.
I tak nie nagrasz całej trasy bo kamera na baterii wytrzyma ci max 2h, a poza tym kto to obejrzy
Pozdrawiam
[edit] chyba zczaiłem. Kamera ma w zestawie łączniki. Możesz ją ustawić i przymocować pod dowolnym kątem.
Jeśli ci braknie odwiedź dział tanie akcesoria.
Wróć do Dyskusje ogólne o postprodukcji · Następny nieczytany temat →