aliexpress.com -kolejna tania opcja
Rozpoczęty przez pepik , 17 paź 2013 08:37
Napisano 17 październik 2013 - 08:37
Witam.
Ostatnio kilka razy zobaczyłem na forum nawiązania do strony DX (DealeXtreme), jako do super strony z akcesoriami do naszych kamer. Ja osobiście jestem innego zdania, gdyż na tej stronie wystawia się przeważnie tylko jeden producent jednego akcesoria a nie więcej.
Moją propozycją jest strona która jest tak jak by wirtualnym targiem różnych producentów z chin. Kwoty, które czasami widnieją przy danym produkcie są śmiesznie niskie, a przesyłka jest zwykle darmowa. Ja osobiście kupiłem już sporo rzeczy z tej strony (nie tylko do GoPro) i jestem bardzo zadowolony.
Znaleźć tam można niemalże wszystko. Wystarczy wpisać np: "gopro mount" w wyszukiwarce i znajdziecie kilkaset albo i więcej wyników. Przesyłka nigdy mi nie trwała dłużej niż 2 tygodnie.
Naprawdę polecam!
Ostatnio kilka razy zobaczyłem na forum nawiązania do strony DX (DealeXtreme), jako do super strony z akcesoriami do naszych kamer. Ja osobiście jestem innego zdania, gdyż na tej stronie wystawia się przeważnie tylko jeden producent jednego akcesoria a nie więcej.
Moją propozycją jest strona która jest tak jak by wirtualnym targiem różnych producentów z chin. Kwoty, które czasami widnieją przy danym produkcie są śmiesznie niskie, a przesyłka jest zwykle darmowa. Ja osobiście kupiłem już sporo rzeczy z tej strony (nie tylko do GoPro) i jestem bardzo zadowolony.
Znaleźć tam można niemalże wszystko. Wystarczy wpisać np: "gopro mount" w wyszukiwarce i znajdziecie kilkaset albo i więcej wyników. Przesyłka nigdy mi nie trwała dłużej niż 2 tygodnie.
Naprawdę polecam!
Be a HERO.
MacBook Air/ Dji Phantom 2/ Zenmuse H3-3D/ full FPV
Napisano 17 październik 2013 - 08:56
Od jakiegoś czas przeglądam. Wybór dużo większy aż można rzec że nawet za duży. Ceny bardzo różne. Zamierzam coś kupić. A jak jest z płatnością? Nie ma tam paypal'a. Dobrze kojarzę?
Z tego co pamiętam musisz mieć kartę kredytową lub kartę z Visa lub Mastercard. Np. w ing mam juz kartę z Visa i płacę normalnie. Swego czasu były normalne przelewy (firma z poznania się tym zajmowała) ale już nie ma.
Be a HERO.
MacBook Air/ Dji Phantom 2/ Zenmuse H3-3D/ full FPV
Napisano 27 czerwiec 2015 - 05:42
Polecam wyrobić sobie kartę walutowa prepaid w USD lub EUR na cinkciarz.pl Kupujesz walutę w niższych cenach niż nawet w kantorach (w bankach ostatnio miałem różnice 25gr na 1 eur). Moim zdaniem dużo lepsza alternatywa dla PayPal gdzie ostatnio różnica w zakupie na Allexpress wyszła aż 40 zł dla transakcji około 250 zł. W banku wyszło jeszcze drożej
Jabadabadu
Jabadabadu
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 27 czerwiec 2015 - 06:31
Tak to zdzierstwo jak nic, ja ostatnio pierwszy raz kupowałem na ebay.pl płacąc paypal i okazało się iż USD kosztowało mnie ok 3,88 zł bo bank pierw złotówki zamienia na euro a potem euro na dolary i chyba paypal prowizje bierze także w mBanku tak właśnie jest
Łączna kwota:
-$4,49 USD (równowartość -17,44 PLN)
Kurs wymiany: 1 Złoty polski = 0,2574 Dolary amerykańskie