Witam wszystkich od jakiegoś czasu czytam forum w różnych tematach z wiązanych z gopro i niestety mam mnóstwo pytań na które nie znam odpowiedzi

Jestem posiadaczem GoPro 3 od jakiegoś miesiąca ( zakupione w USA) lecz nie miałem za wiele możliwości nagrywania z powodu kiepskiej deszczowej pogody

lecz nie do końca siedziałem bezczynnie coś nakręciłem i byłem w szoku !!!! Wydałem ponad 400 euro (mieszka w Irlandii) a tu taka lipa filmik szary i do kitu .Więc poczytałem wasze forum wnikliwie i jest na prawdę o wiele lepiej od pierwszego filmiku

nadmienię że pierwszy filmik był kręcony w pokoju przy pochmurnej pogodzie więc zostawię to bez komentarza

Następne filmiki były robione już na zewnątrz przy w miarę względnej pogodzie i było o wiele lepiej lecz jeszcze sporo brakuję do opanowania tych wszystkich bajerów .Następnym błędem który popełniłem to była karta zwyczajna a nie 10 .
Teraz z nagrywaniem problemy nie ma ale pojawił się następny i to jak dla mnie bardziej skomplikowany problem a mianowicie obróbka filmików!!!!!!

Z opisów na forum to nie zaciekawię to wygląda (przyznam nie jestem w tym dobry i tu liczę na waszą pomoc) podajecie tam różne programy do obróbki itd może ktoś by miał czas i ochotę na bardziej wnikliwe opisanie jak się konwertuje filmik jak można z mp4 przerobić na avi i jak się robi te spowolnienia fajnie jakby było to oparte jakimiś filmikami .
Jest to moje pierwsze forum na jakie się zarejestrowałem więc za wszelką pomoc dziękuję i na pewno inni też z tego skorzystają a ja postaram zamieszczać swoje filmiki tu na forum i dzielić się swoim doświadczeniem i uwagami.
Nadmienię że kamerkę zakupiłem z myślą o filmowaniu wypraw wędkarskich (oficjalna wersja przed żoną była że dla syna i na rodzinne wyprawy