Gopro hero pomocy - nie włącza się nie ładuje się
Rozpoczęty przez galalalala , 19 lut 2013 17:18
Napisano 23 czerwiec 2015 - 16:06
Moje Gopro hero 2 po dwoch latach uzytkowania nawalilo , nie wlaczalo sie i nie reagowalo na zadne przyciski (bateria OK). Wszystkie instrukcje wyszukane w internecie nie pomagaly.
Juz szukalem serwisu aby ja wyslac do naprawy.
I - zonk - eureka...
Przez przypadek wpadlem na trop , iz kamerka zaczyna reagowac na przycisk po przebywaniu w niskiej temperaturze.
Po paru godzinach w lodowce ( okolo 8 stopni C) kamerka zaczela funkcjonowac normalnie. Niestety po osiagnieciu temperatury pokojowej (22 stopnie) wracala do wczesniejszego stanu - czyli - brak reakcji na jakikolwiek przycisk.
Po przeanalizowaniu, doszedlem do wniosku, iz problem jest natury elektronicznej - kwestia tylko czy usterka mechaniczna czy programowa.
Podarzajac tym tropem, zrobilem aktualizacje softu (wczesniej mialem oryginalny) - bo tylko to moglem zrobic samodzielnie w domu.
Po aktualizacji, kamerka zaczela pracowac w kazdej temperaturze i wszystko dziala jak przed usterka
Nie jestem szpecem od kamer , ale wydaje mi sie, iz problem z wlaczeniem kamerki polegal na blednym ustawieniu temperatury zabezpieczajacej kamerke.
Prosciej mowiac - cos w sofcie sie popieprz..lo i zmienilo ustawienie termika - tak to sobie tlumacze.
Do tych co maja problem z wlaczeniem kamerki - testujcie i piszcie komentarze
(sorki - ale nie mam polskich znakow)
Napisano 29 czerwiec 2015 - 19:44
Cześć,
właśnie zakupiłem kamerkę go pro be hero, podczas pierwszego włączenia migneła mi 3 razy dioda plus 3 razy sygnał dźwiękowy. Po chwili się wyłączyła - pomyślałem że bateria padła - ale włączam do ładowania i nic - zero reakcji, nic nie świeci, nie ładuje.
Pytanie co zrobić? Czy ktoś miał podobny problem ? Napisałem do freeway i czekam na odpowiedź - nie chcę dawać do media markt bo pewnie serwis będzie trwał pół roku a i tak pewnie powiedzą że to moja wina.
Pozdrawiam