ruti, dnia 21 List 2013 - 16:05, napisał: 
no to gopro prowadzi pod tym wzgledem
z tego co znalazłem to nie do końca. GoPro HERO3+ BLACK daje w trybie SIMULTANEUS PHOTO następujące opcje:
- 16:9 (1080p dla prędkości 24/30 klatek/s., 720p dla prędkości 60 klatek/s.) - 8MP
- 4:3 (1440p dla prędkości 24 klatki/s.) - 12MP
wychodzi identycznie w 1080p, przy czym jeszcze nie znam opcji w GHOST-S dla 720p. Dla 1440p sprawa jasna - GHOST-S takiej nie obsługuje.
mistrzCK, dnia 21 List 2013 - 16:15, napisał: 
Miom zdaniem to będą 2 x lepsze osiągi. Jest 720p/120 ma być 720p/240. To dwa razy więcej, a Gopro już jest znane z takich numerów. H2 - H3. Dla mnie to dosyć istotna kwestia bo w bardzo dynamicznych scenach masz wiecej danych i większe pole manewru do obróbki. A9 może pociągnąć 32Mpx i nie podejrzewam, żeby tego nie wykorzystać. Może nie w całości ale napewno coś się poprawi. Sama optyka i stabilizacja też. 4K też w sumie fajna sprawa, bo możesz na obróbce dosyć mocno skadrować klatkę a i tak uzyskasz dobry efekt, np. 720p. Co do baterii to A9 żre mniej prądu niż poprzednik, a włożyć większą pojemność baterii w mniejsze opakowanie pewnie też się da. Problem wg mnie to karta. Musi być mega szybka na taką ilość informacji. Podobno H4 ma zbierać 700Mpix/sec
Teraz mam 30? Drift to dla mnie to nie jest przełom zbytni. Może poza tym obracanym obiektywem. Mam nadzieję, że konkurencja podchwyci i udoskonali
Pamiętajcie też, że porównujemy kamerę paru dniową z kamerą roczną. Postęp i udoskonalenie musi być. A przynajmniej być powinien - Sony
Pozdrawiam i dalej czekam na rozwój sytuacji. Wysłane z mojego SGPT12 przy użyciu Tapatalka
porównujemy kamerę miesięczną (GoPro HERO3+ BLACK) z kamerą dzienną (DRIFT GHOST-S)

porównujemy też kamerę za 1899 zł bez ekranu i słabiutkim czasem pracy z kamerą za 1599 zł z ekranem i najdłuższym czasem pracy
Jeśli chodzi o czas pracy w HERO3/4 - będzie wielki problem to zmienić. GoPro zeszło z rozmiarami do minimum (między innymi dlatego, że ma budowę aparatu, nie zaś kamery i montowane jest frontem do kierunku największą ściąnką) i teraz wsadzenie tam konkretnej baterii właśnie będzie wielkim problemem. Obsługa 120 klatek dla 1080p to mistrz, ale to wymaga jeszcze szybszego procka i większych pokładów energii.