Przez zęby wycedzę- gratuluję i zazdroszczę! Wychodzi na to że albo ja mam baterię trefną albo całe zasilanie GP to kpina, bo żeby osiągnąć 3h to musiałbym mieć 6 baterii i lekką ręką pozbyć się 600zł.
Akumulator w Black ile wam trzyma?
Rozpoczęty przez mariograf , 04 sty 2013 20:37
Napisano 11 styczeń 2014 - 13:43
Robione w rozdzielczości 1080p i 60fps, wifi wyłączone, temperatura pokojowa.
Według mnie jazda na motocyklu, wstrząsy nie mają wpływu na żywotność baterii...
W GoPro Hero 2 na jednej baterii coś koło 2h, ale nie sprawdzałem, bo zawsze miałem 2 zapasowe baterie Newell w kieszeni, także często zmieniałem baterię jak były dwie lub jedna kreska
Napisano 11 styczeń 2014 - 13:58
Wynik świetny, jednak dalej upieram się że zmiana obrazu, nasycenia światłem, różne dźwięki wpływają na żywotność baterii Nagrywałeś w ciemnym pomieszczeniu przez co kamera nie rejestrowała zbyt wiele szczegółów. Tak jak z jazdą samochodem- jedziesz stałą prędkością to spalisz mniej niż gdybyś deptał i hamował przez ten sam odcinek
Ktoś jeszcze podzieli się swoimi spostrzeżeniami?
Napisano 11 grudzień 2014 - 22:32
No właśnie też mi się coś tak wydaje, że raczej szału z baterią to nie ma...
Czy mógłby ktoś z posiadaczy Blacka 4 pochwalić się swoimi wynikami na tych samych ustawieniach? Pewnie na 24fps wynik byłby trochę lepszy jednak docelowo interesuje mnie 60fps.
Jestem ciekaw czy wszyscy tak mają czy to ja źle baterię ładuje ;/.
Jeszcze jutro sprawdzę jak to wygląda przy włączonym wi-fi
Napisano 12 grudzień 2014 - 07:23
To jest normalne. Kup bacpacka i wydłużysz czas o co najmniej 40%. Z włączonym wifi czas pracy spadnie ci znacznie. Dodatkowo temperatura tez ma znaczenie
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!