Witam wszystkich, od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem GoPro Hero 2, jak na razie brak jakichkolwiek zastrzeżeń odnośnie użytkowania i jakości nagrywanych filmów. Załączam link do pierwszego nagranego i zmontowanego filmiku z wypadu na narty
http://www.youtube.com/watch?v=Lw2hsyfHF9w
i na tym etapie mam kilka pytań. Film był nagrywany w rozdzielczości 1920x1080, po obróbce w Windows Movie Maker nie wiem dlaczego film zapisał się rozdzielczości 720x576, podczas zapisywania wybrałem opcję Najlepsza jakość odtwarzania dla mojego komputera (zalecane) i stała się katastrofalna obniżka jakości. Na YuTbe da się jeszcze oglądać na dużym telewizorze to już porażka. Proszę o radę jak zmienić ustawienia przy zapisywaniu (minimum w HD), mi się nie udało znaleźć takiej opcji. Proszę również o ewentalne uwagi, rady jak kręcić i montować film dla usprawiedliwienia jest to mój pierwszy samodzielnie zmontowny film.
Windows Live Movie Maker - rozdzelczosc
Rozpoczęty przez TomWar , 11 mar 2013 08:19
Napisano 11 marzec 2013 - 11:55
Musisz wybrac opcje niestandardowe zapiywania i tam ustawisz rozdzielczosc, ilosc klate, jakość dzwięku itp. A filmy polecam wrzucać do działu "Sporty Zimowe" Pozdrawiam
Windows Movie Maker -> Zapisz film -> Utwórz ustawienie niestandardowe - tam masz wszystko do wyboru.
Windows Movie Maker -> Zapisz film -> Utwórz ustawienie niestandardowe - tam masz wszystko do wyboru.