Panowie mam takie pytanie, dziś wykonałem swój pierwszy time lapse, ale sprawa wygląda tak, że chce go odpowiednio obrobić, w GoPro Studio wiele się nie da, a raczej to co tam jest mi nie odpowiada, w Vegasie raczej też słabo, zrobiłem ponad 900 fotek (1/5s) i przyznam, że jedyny pomysł jaki mi przyszedł do głowy to obróbka w Photoshopie, ale po obrobieniu 400 fotek (dobrze, że jest taka opcja jak operacje, jednak przy takiej ilości to szczęście w nieszczęściu...) mam dosyć, wydaje mi się, że to najlepszy sposób w sensie jakości, możemy zrobić również HDR'owego time lapse'a, ale już w oczach się pie***li człowiekowi Nie ma jakiegoś innego sposobu na edycje np wszystkich fotek na raz, w sensie, że pierwsza jakby "matka", a reszte pobiera od niej rzeczy, które były robione? W Photoshopie jest taka funkcja, ale każde zdjęcie osobno trzeba klikać tak czy tak żeby nadać te wszystkie efekty, któe wcześniej się zrobiło na pierwszym zdjęciu, chyba, że da się i tego też nie ogarniam, specem nie jestem niestety... Vegasa nie ogarniam tak dobrze jak Photoshopa, ogólnie większe pojecie mam w fotografii. Może jest jakiś program, który ma sporo filtrów, gdzie można ustawiać jakieś krycie dla danego filtru/efektu i przy tym całe video nie traci na jakości? Z góry dzięki za pomoc!
Napisano 07 maj 2014 - 22:00
Jest to chyba najlepszy pomysł, tylko jak z tą jakością? Nie spadnie drastycznie? Często po różnych "ulepszeniach" typu filtry jakość potrafi polecieć w dół, chociaz Vegas to raczej profesjonalny program... Sama jakosc time lapse nie jest najwyższych lotów wg mnie, chociaż może miałem źle ustawienia, w senie za rzadko robiło się foto. No nic, będę walczył z Vegasem, ale jak ktoś jeszcze coś mądrego napisze to będę wdzięczny.
Napisano 08 maj 2014 - 13:30
Jest takie coś jak pluginy i wtyczki, ostatnio do mojego MAGIX Video Pro X6, doinstalowałem wtyczkę o nazwie Magic Bullet QuickLooks for Magix który posiada około 200 pressentów I nie zmieniam 1000 czy 2000 tyś, zdjęć. Wykonuje cały montaż, po czym wstawiam interesujący mnie filtr i finał. A jak by tego było mało odpalam kolejną wtyczkę o nazwie Vitascene 2.0, który posiada kolejnych 600 pressentów i wtedy to już hulaj dusza piekła nie ma.
Zmień program, bo GoPro Studio to lipa, która za wiele nie może Ci zaoferować.
GoPro Hero 3+ Black + Battery BacPac + SanDisk Extreme 32GB
Napisano 10 maj 2014 - 06:01
... pierwsza jakby "matka", a reszte pobiera od niej rzeczy, które były robione? W Photoshopie jest taka funkcja, ale każde zdjęcie osobno trzeba klikać tak czy tak żeby nadać te wszystkie efekty, któe wcześniej się zrobiło na pierwszym zdjęciu, chyba, że da się i tego też nie ogarniam, specem nie jestem niestety...
Może zabrzmi to banalnie ale spróbuj crtl+a
Ja także specem nie jestem, ale w lightroom-ie to działa.