Hej
Mam mały/duży problem z GoPole Reach. Otóż złamał mi się uchwyt do mocowania kamery; akurat ta część ze śrubką :/ Próbowałem sklejać ale pękło w takim miejscu, że niestety ta część w tym miejscu pracuje i pęka znów. Nie chciałem używać mocniejszych klejów typu Poxipol, gdyż miałem nadzieję na jakąkolwiek pomoc od producenta. Problem tkwi w tym, że nie wiem gdzie wsadziłem paragon (chociaż wątpie czy takie uszkodzenie obejmuje gwarancja). Ponadto, wysyłanie tego do serwisu jak domnienam, który jest w USA, to trochę nieopłacalne
Zastanawiałem się gdzie można dokupić tą część z mocowaniem kamery...ewentualnie (co byłoby najlepszym wyjściem) coś podobnego, tylko np. z aluminium. Mam kilka akcesoriów, z których mógłbym coś wymodzić jednak nie lubię prowizorek, a nie mam pomysłów jak naprawić to porządnie. Zależy mi bardzo na kształcie mocowania tak jak w oryginale gdyż w wielu konfiguracjach montażu dają pożądany kąt nagrywania - w skrócie - tak jak powinno być bez konieczności podglądu np. na telefonie (wiem, że piszę trochę zawile, ale nie wiem jak to dokładnie opisać ).
Pole reach.JPG 15,33 KB 15 Ilość pobrań
Tak to mniej więcej wygląda - linia pęknięcia (0,5mm od podstawy mocowania górnego). Nit, który zaznaczyłem można śmiało rozwiercić i zastąpić śrubką...brak mi tylko pomysłu.
Jeśli macie jakieś pomysły jak to naprawić, kupić oryginalną część lub metalowy zamiennik...byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam