michau napisał
Ktoś to naprawdę kupił?Jaka jest najnowsza wersja tego GoPro CineForm Studio w wersjach płatnych?
mariograf napisał
michau napisał
Ktoś to naprawdę kupił?Jaka jest najnowsza wersja tego GoPro CineForm Studio w wersjach płatnych?
Żółwik napisał
Ten komputer co ma 2 Gb RAMu służy tylko do obsługi poczty, dokumentów i Corela i tyle. Wątpiłem by na nim to poszło ale z ciekawości zainstalowałem CineForm. Dziwne jest to, że na nim działa konwersja MP4 do AVI i można edytować film.
zico napisał
Ja pytałem czy po konwersji plik AWI idzie w okienku CineForm. To jest moment w którym nie mogę obrabiać obrazu bo rwie i klatkuje, a nawet zmienia dźwiękŻółwik napisał
"Dziwne jest to, że na nim działa konwersja MP4 do AVI i można edytować film. Na moim laptopie i PC program się zawiesza w tym momencie.
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Ptas napisał
Protune NIE POTRZEBUJE CineForm
Wątek stary już trochę ale dodam swoje trzy grosze.
CineForm Studio jest jakie jest. Ma w zamyśle jedną wielką zaletę. Po konwersji do avi można w tym pliku zmieniać parametry obrazu bez żadnej rekompresji a tylko w oparciu o meta data. Dzięki temu powstaje plik wsadowy, który można poddać wstępnej korekcji i potem użyć go do dalszej pracy w innym programie (jak np Sony Vegas). Podczas pracy w "innym" programie można wrócić do CineForm, zrobić kolejne korekty i one automatycznie będą widoczne w "innym" programie. Ja głównie używam CineForm aby konwertować do avi i potem np bawić się stabilizacją w VirtualDub, który nie akceptuje za bardzo formatu mp4. Prawdą jest, że materiał skonwertowany do avi w CineForm potrafi niezły komputer przyciąć. Jak ktoś wcześniej wspomniał duże znaczenie ma, jak zaśmiecony jest system, ile tysięcy różnych kodeków w nim siedzi, etc. Mój domowy i3 i 4 RAM'u materiał 1920x1080x24 spokojnie odtwarza. Przy 2,7K 24fps nie jest już miło ale to SPORA ilość danych .....
Szopen napisał
Przepraszam, że od razu piszę w temacie, a nie w przywitalni, lecz zrobię to później. Czy może być też taka opcja, że wersja Free CineForm Studio ma ograniczenie dot. długości konwertowanego filmu? Jak myślicie? Także mam problemy z konwertowaniem plików, zatrzymuje się ono różnie ( np. w filmie 15minutowym na 28%, na 10 koło 38/42% ). Teraz skonwertowałem filmik, ale miał on tylko 20sek i nie było żadnego problemu. Nie rozumiem tego programu..
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!