Statyw "samo-obrotowy" do Time Lapse
Rozpoczęty przez Żółwik , 08 sty 2013 23:49
Napisano 08 styczeń 2013 - 23:49
Zastanawiam się nad stworzeniem obrotowego statywu do GoPro
Pokażę tutaj kilka filmików oceńcie je sami:
Wersja najprostsza i najszybsza do zrobienia - minutnik z ikeii i doklejony uchwyt
Najlepsza i najbardziej pracochłonna wersja:
A tutaj bonus - sporo czasu i pracy ale efekt może być zajebisty
Pokażę tutaj kilka filmików oceńcie je sami:
Wersja najprostsza i najszybsza do zrobienia - minutnik z ikeii i doklejony uchwyt
Najlepsza i najbardziej pracochłonna wersja:
A tutaj bonus - sporo czasu i pracy ale efekt może być zajebisty
Napisano 28 styczeń 2013 - 19:56
Bardzo dobrze się sprawdza ta pierwsza wersja. Urozmaica to timelapse'a dodając trochę ruchu. Ja zrobiłem to po kosztach czyli minutnik z jakiegoś chińskiego sklepu (wnętrze jest identyczne) i zamiast mocowania do GoPro po prostu śruba od statywu + adapter GoPro do statywu. Polecam, bo zrobienie tego jest na prawdę proste a wyniki efektowne.
Napisano 24 luty 2013 - 11:45
Tylko, wiesz nie każdy ma u siebie w mieście sklep IKEA więc moim zdaniem spoko opcja. Linka celowo nie wrzuciłem żeby nikomu klientów nie naganiać, jak ktoś chce to znajdzie
Co do testu to fajny efekt daje ten patencik. Jak tylko dojdzie mój to znajdę jakieś fajne miejsce i odpalę time lapsa.
Co do testu to fajny efekt daje ten patencik. Jak tylko dojdzie mój to znajdę jakieś fajne miejsce i odpalę time lapsa.
Ja i cała ta moja twórczość
Napisano 26 czerwiec 2013 - 09:10
Zmontowane z minutników z Ikei. Są dość słabe. Ten ustawiony osią obrotu w poziomie trzeba mocno nakręcić.
Ale dużym plusem jest cena 2x ~12zł i szybkość montażu - 40 min
na tą płaską blaszaną część naklejamy wczep
Bardzo ładne timelapsy wyszły, oczywiście zdjęcia zbierane tylko przez godzinę..
Bardzo ładne timelapsy wyszły, oczywiście zdjęcia zbierane tylko przez godzinę..
Napisano 26 czerwiec 2013 - 09:19
Zmontowane z minutników z Ikei. Są dość słabe. Ten ustawiony osią obrotu w poziomie trzeba mocno nakręcić.
wrzuć przykłady
Napisano 27 czerwiec 2013 - 12:48
Słabe w jakim sensie? że nie mają siły obrócić kamery? Ja planuje zakup 1x ikea ordning + 1x ikea stam.
Wróć do DIY - Do It Yourself · Następny nieczytany temat →