AEE MagiCam S71 - 4k!
Rozpoczęty przez Michal , 04 lip 2014 09:38
Napisano 25 maj 2015 - 07:38
Chodzi mi o porównanie jakości obrazu w kamerach S70 i S71. Obydwie mają tę samą matrycę a jednak jakość obrazu w ciemnym otoczeniu jest znacznie różna. Wierzyłem, że odpowiednia regulacja czułości matrycy w nowym firmware coś poprawi, ale to nie zostało w ogóle ruszone.
Napisano 01 czerwiec 2015 - 17:54
Witam wszystkich !
na początku piszę do Was o udostępninie nowego softu do S71 bo faktycznie jest jakieś dziwne buczenie szumy ?? może u mnie pomoże
po drugie pytanie miałem kamerke na kasku rowerowym w górach i normalnie zaparowała w obudowie czy zdażyło wię Wam coś takiego ??
i po 3 gdzie kupić dobre akcesoria typu szelki, mocowanie na rower, itp
Pozdrawiam
Napisano 02 czerwiec 2015 - 06:40
System mocowań jest identyczny jak GoPro, jest wiele zamienników które bez problemu pasują. Jeżeli chodzi o parowanie, to każda będzie parowała przy zmiennych warunkach atmosferycznych /wilgotność, temperatura i ciśnienie/ do tego trzeba używać wkładek antyfog /powinny być takie w zestawie wraz z kamerką/. Ja takich używam i nie ma większych problemów. Wkładki są wielokrotnego użytku /po wysuszeniu w mikrofalówce/. Soft pomaga, u mnie skończyły się trzaski w kamerce.
Napisano 05 czerwiec 2015 - 10:01
Chłopaki,
Jak zrobić aktualizację w tej kamerze? Wiem, że kiedyś gdzieś na forum ktoś pisał ale nie mogę znaleźć...
Na stronie AEE nie ma info na ten temat hehehehe
Jak ktoś będzie miał chwilę to prosiłbym o jakaś łopatologiczną instrukcję.
Dzięki!
Plik z firmware (.bin) wrzucasz na sformatowaną kartę pamięci, kartę wkładasz do kamerki, kamerka przy uruchomieniu pyta czy zrobić firmware update, zatwierdzasz, czekasz chwilkę i gotowe. Po operacji warto sformatować ponownie kartę (lub skasować plik z aktualizacją z karty) i przywrócić ustawienia fabryczne w kamerce.
Dawid Lorenz
- blog poświęcony kamerom samochodowym, sportowym itp.
Napisano 05 czerwiec 2015 - 13:13
Plik z firmware (.bin) wrzucasz na sformatowaną kartę pamięci, kartę wkładasz do kamerki, kamerka przy uruchomieniu pyta czy zrobić firmware update, zatwierdzasz, czekasz chwilkę i gotowe. Po operacji warto sformatować ponownie kartę (lub skasować plik z aktualizacją z karty) i przywrócić ustawienia fabryczne w kamerce.
Dzięki - zastanawialem się jak sformowatować kartę na jaki system plików FAT32 czy ntfs? ma to w ogle jakies znaczenie ?
Napisano 28 czerwiec 2015 - 16:36
Witam - mój pierwszy post więc jakby coś nie tak to sorki. Zakupiłem AEE S71T i generalnie jestem zadowolony. Niestety chciałem dokupić jakiś ochraniacz i filtr na obiektyw, jednak nie mam pojęcia który będzie pasował. W AEE S71T obiektyw ma szerokość 26mm a w internecie znalazłem informację, iż np. Gopro 3 ma 23mm - w związku czym dodatki na obiektyw od niego nie będą pasować. Danych do innych kamerek nigdzie nie ma. Dlatego też proszę osoby które posiadają Gopro hero, silwer 4, black 4, xiaomi yi itd. o podanie szerokości obiektywów, aby można było coś do AEE dopasować. Za waszą pomoc będę bardzo wdzięczny i podejrzewam, iż wielu osobom te informacje będą bardzo przydatne. Pozdrawiam