Witam Wszystkich,
Mam problem ze swoją kamerką Gopro Hero 3 White Edition soft v 03.00.
Podczas snorkelingu na Malcie, wtrakcie szybkiego zanurzania zauważyłem kilka bąbelków powietrza wydostających się z obudowy kamery po chwili zauważyłem, że zamiast czerwonej diody nagrywania z tyłu obudowy paliła się niebieska, obrócłem kamerę i zobaczyłem wodę na obiektywie. Szybko się wynurzyłem. Kamera zatrzymała w 1:04min otworzyłem obudowę wody było bardzo mało, ilość znikoma. Dopłynełem do brzegu trzymając kamerę nad wodą podczas wychodzenia na brzeg kamera się wyłączyłą. Wyciągnełem baterię i zaczełem ją suszyć.
Po przybyciu do hotelu, jeszcze kilka godzin na słońcu bez baterii.
Nie dało się jej włączyć, próbowałem na kilku bateriach.
Wyczytałem, żeby spróbować hard reset i tak też zrobiłem. Kamera ożyła, ale wyłącza się gdyż zapala się ikonka przegrzania. Po kolejnym hard resecie z włożoną kartą SD zapaliłą się ikonka naprawiania uszkodzonego pliku, pewnie tego na którym przerwała nagrywanie. Dalej zapala się ikonka temperatury.
Co można z tym zrobić, aby kamerka działała? ktoś się z tym spotkał?
Co do słonej wody... wiem że uszkadza elektronikę i najlepsza byłą by kapiel w wanience ultradźwiękowej. Ale słyszałem także od znajomego marynarza, że na statku popostu myli elektronikę, suszyli poczym wkładali do zamrażarki i podobno pomagało na słoną wodę... Co Wy na to?
Poniżej film pokazujący jak zachowuje się moje Gopro H3 WE.
Pozdrawiam Adrian