Napisano 21 sierpień 2014 - 21:03
Witajcie:) za tydzień wyjeżdżam na 2tyg na urlop i planuje dużo pozwiedzać i dużo nagrać jak sobie radzicie ze zgrywaniem z kart w podrozy? Branie laptopa odpada z uwagi na ciężar... Mam ipada air i samsunga s4. Kombinowałem juz na kilka sposobów żeby podłączyć dysk zew zarówno do ipada jak i s4 ale bez powodzenia:( czy faktycznie zostaje tylko kupno kilku kart SD...?
Z góry dzieki za wasze doświadczenia lub propozycje jak sobie poradzić "w trasie"
Z góry dzieki za wasze doświadczenia lub propozycje jak sobie poradzić "w trasie"
Napisano 22 sierpień 2014 - 07:42
Wkładam kartę pamięci do telefonu, podpinam dysk zewnętrzny. Przegrywam na niego i mam kartę wolną.
Tutaj troszkę szerzej:
http://kamerypov.pl/...ysk-zewnetrzny/
Pozdrawiam,
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 26 sierpień 2014 - 15:02
marwit możesz mi napisać szczegóły, co dokładnie zrobiłeś krok po kroku? Jadę na 35 dni do Azji, więc zabranie laptopa całkiem odpada. Mam Note II, mogę go tam wykończyć, tylko żeby zgrał mi zdjęcia bezpośrednio na dysk.
Napisz co instalowałeś, w jakiej kolejności i jaki kabel dokładnie kupiłeś.
Mój sprzęt to:
GoPro 3+ Black
SanDisk 64GB
Samsung Note II
WD Elements 1TB - Portable 2.5"
Napisano 26 sierpień 2014 - 22:42
Mniej więcej w takiej kolejności
1. Kabel otg z Saturna za 35zl w necie pewnie taniej ale miałem mało czasu;)
2. Apka na androida nexus media importer (płatna cos koło 12zl ale działa bez roota) nie widział dysku wiec alwinek podpowiedział TC
3. Apka total commander
4. Format dysku z ntfs na exFat i widzi zarówno w nexus media importer jak i w total commander i jest w trybie do zapisu
To tyle.
Napisano 02 październik 2014 - 15:58
Tuż przed urlopem stanąłem przed podobnym problemem. Moje rozwiązanie może nie jest idealne, ale posiadając iphona nie mogłem zrobić myku jak koledzy przede mna. Znalazłem urządzenie Kingstona Mobile Lite Wireless i to załatwilo sprawę. Jest to czytnik kart SD, który ma też funkje power banku. W morele.net za 79zł. Urzadzenie ma z jednej strony port USB, a z drugiej wejście na karte SD. Gadżet tworzy sieć wifi z ktorą łaczymy się przez smartfona z odpowiednią aplikacją i możemy przerzucać dane z USB na SD i odwrotnie. Dodatkowo można zgrywać z tel zdjęcia.
Urządzenie niestety nie jest idealne. Teoretycznie współpracuje z pamięciami do 2tera, ale z moimi dyskami 2,5 cala nie działało. Za to z pendrive'ami jak najbardziej. Pozbierałem wszystkie jakie miałem w domu. Dokupiłem jeszcze 32gb pandrive i z takim zestawem pojechałem na urlop. Dodatkowo przez aplikację Kingstona można podglądać zdjęcia i filmy z GoPro i jest o wiele lepsza jakość niż przez aplikacje GoPro. Przy niektórych filmach (np 120 klatek) dłużej buforuje, ale daje rade
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Urządzenie niestety nie jest idealne. Teoretycznie współpracuje z pamięciami do 2tera, ale z moimi dyskami 2,5 cala nie działało. Za to z pendrive'ami jak najbardziej. Pozbierałem wszystkie jakie miałem w domu. Dokupiłem jeszcze 32gb pandrive i z takim zestawem pojechałem na urlop. Dodatkowo przez aplikację Kingstona można podglądać zdjęcia i filmy z GoPro i jest o wiele lepsza jakość niż przez aplikacje GoPro. Przy niektórych filmach (np 120 klatek) dłużej buforuje, ale daje rade
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Napisano 02 październik 2014 - 21:24
Raczej nie pójdzie bo port microusb w telefonie nie ma wystarczającej mocy i trzeba zewnętrzne zasilanie podłączyć do HDD, mi dysk się świeci ale wystartować nie daje rady (testowalem różne dyski) ja uzywam kabla otg z 2x USB + osobno power i działa wyśmienicie na nexusie 5
Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Gopro, podróż
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro Hero6 →
gopro hero 6 i karty pamięciNapisany przez chudycs , 06 mar 2018 gopro, hero 6, karta pamięci, 4k |
|
|
|||
Giełda → Sprzedam →
[Sprzedam] GOPRO HERO 4 SILVER + akcesoriaNapisany przez vaxiko , 16 sty 2018 gopro, gopro hero 4 silver i 2 więcej |
|
|
|||
Sony Action Cam → Kamery → HDR-AS50 →
Kompatybilność z kacesoriami GoPro.Napisany przez TIPIT , 14 sty 2018 Sony action cam gopro, gopro i 1 więcej |
|
|
|||
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro HERO4 Session →
Nie da się połączyć z GoPro AppNapisany przez XMJestem , 11 sty 2018 Gopro, Session, Hero |
|
|
|||
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro Fusion →
Gopro Fusion- Nowa kameraNapisany przez Micheł , 23 lis 2017 Gopro, Fusion, 360 |
|
|