Witam,mam takie pytanie , czy jak zamówię ze strony GoPro.com w USA kamere dla syna GP 3+ Silver w cenie 289$+13$ wysyłka toja dostanę prosto "do drzwi" czy będą jakieś cyrki typu cło,Vat etc.?? Z góry dziękuję za odpowiedź.Piotr
Zakup ze stronu GoPro w USA
Rozpoczęty przez sarniak11 , 29 wrz 2014 15:38
Napisano 29 wrzesień 2014 - 15:55
Po pierwsze nie szukałeś bo byś znalazł odpowiedź.
Jak że najpierw się nie przywitałeś a walisz pytaniami nie ładnie z Twojej strony. Ale masz szczęście trafiłeś dzisiaj na życzliwego człowieka.
Ceny w sklepach amerykańskich są podawane bez podatku. Jaki podatek ?? Wysokość podatku zależy od stanu. Od 19 wzwyż.
Kupić kupisz u nich na stronie ale nigdy oni nie dostarczają poza Amerykę Północną, ostatnio nawet słyszałem że mają problem z Kanadą a jest unia celna u nich.
Oczywiście cena jest bardzo atrakcyjna w stanach i możesz kupić za pośrednictwem pośredników, którzy działają od dawna i mają swoją renomę. Wtedy tak zakupiony towar możesz w ciągu 7 dni mieć u siebie nie płacąc nawet 1$ cła.
Temat przenoszę bo newbie nie wie gdzie tworzyć takie tematy nawet.
- sarniak11 lubi to
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 29 wrzesień 2014 - 16:12
Idź dalej i zrealizuj koszyk a zobaczysz że zostanie dodany podatek + informacja że nie wysyłają do Polski. Tyle w temacie.
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 29 wrzesień 2014 - 16:16
Witam,jestem juz na momencie po wpisaniu nr karty kredytowej, adresu wysyłki i wszystkich danych i jest przycisk COMPLETE PURCHASE :/:/?? ale mi chodzi o polski urzad celny etc? zatrzymaja taką paczke ? nałożą jakies opłaty ,podatki ? ktoś już do może przerabiał?
Napisano 29 wrzesień 2014 - 16:27
Założyłem konto bo widzę , że jest to portal gdzie ludzie się orientuja w różnych sprawach, więc proszę o pomoc. Jest dużo wątków tego typu w google , ale to iphone, to 2 telewizory to jakieś maskotki. A mi chodzi wyłącznie o gopro z firmowej strony GoPro , więc chyba dobre forum wybrałem ?
Napisano 29 wrzesień 2014 - 16:32
Przecież nikt Ci nie napisze, że nie zapłacisz cła. Ryzyko zakupów w USA. Według mnie, jeżeli wysyłka będzie z oficjalnego sklepu to na zapewne będzie deklaracja o wartości paczki (faktycznej wartości a nie obniżonej). Urząd w PL może wezwać do zapłaty cła i VATu
Napisano 30 wrzesień 2014 - 07:47
No właśnie , nie wiem czy dobrze pamiętam, ale czy jakiś miesiąc temu GP 3+ black edition nie kosztowało u nas choćby na Allegro ok 1200- 1300 zł , bo dziś to już 1600 najmarniej ?
Za Gp 4 dałbym ok 2000 ale troszę mnie odstrasza brak pilota w zestawie
A i jeszcze jedno pytanie do posiadaczy kamer GoPro czy jak lada dzień wejdzie GP4 to cena Gp 3+ bl spadnie, proszę o opdowiedz ,moze jak kupowalisce gp3 a weszlo 3+ to zauwazyliscie spadek ceny czy nie ?? Pozdrawiam Piotr
Za Gp 4 dałbym ok 2000 ale troszę mnie odstrasza brak pilota w zestawie
A i jeszcze jedno pytanie do posiadaczy kamer GoPro czy jak lada dzień wejdzie GP4 to cena Gp 3+ bl spadnie, proszę o opdowiedz ,moze jak kupowalisce gp3 a weszlo 3+ to zauwazyliscie spadek ceny czy nie ?? Pozdrawiam Piotr
Napisano 30 wrzesień 2014 - 21:20
po 1: ceny spadną ale jak napisał kolega wyżej 200-300 zł max! ale pytanie gdzie takie 3+Black dostać bo niema już w oficjalnej sprzedaży a w większości sklepów internetowych jest BRAK TOWARU.
po 2: poczytaj historie awaryjności 3 i 3+ i jak już zapoznasz się z tematem to uwierz mi że odechcę Ci się oszczędzania kilku stów kosztem 12m gwarancji
a nie ma opcji aby 4 była bezawaryjnym cudem techniki
po 3: sam się nastawiłem na hero 4 Black ale patrząc obiektywnie na chłodno to bardziej kusi mnie Silver ! pilota nie muszę kupować od razu, będzie luźna kasa będzie pilot a Silver to 3+ ale według producenta dużo lepszy !!!
chyba tyle...
Napisano 01 październik 2014 - 07:48
tutaj masz specyfikację 3+B
a tutaj 4 silver
z tych tabelek różnice jakie mogą być istotne na korzyść 4 Silver
-1080p/60 w superview
- bluetooth
- protune video+photo
- tagowanie
- QuikCapture (wciskasz jeden guzik kamera włącza się i od razu nagrywa)
- wbudowany LCD
- tryb night mode również dla timelapse
- poprawione audio
- +inne rzeczy pewnie które dopiero wyjdą w czasie testów użytkowników...
Napisano 01 październik 2014 - 09:17
Ekran LCD można wyłączyć co Mic Bergsma pokazywał na jednym z filmików.... na wiarygodne wyniki czasu pracy musimy jeszcze troszkę pczekać aż użytkownicy porobią testy... ale czego się bać skoro 3+B jest/była b. dobra kamerą....
nowy pilot smart remote wyceniony jest na ... aż 399 zł
ja jeśli kupię silvera ( a raczej na pewno tak się stanie) to na początek bez pilota ( mam nadzieje że tańsza wersja od 3/3+ bedzie działać z 4 a jak nie to się kupi za jakiś czas
Napisano 01 październik 2014 - 09:52
nie, nie tylko dlatego (LCD nie jestem moim ,,must have,,)
4 Blacka odrzucam bo : cena kosmos, najważniejsze dla mnie parametry ma te same Silver a w 4K/30 kręcić i tak nie będę,
czemu nie 3+B bo tych już prawie nie ma w sprzedaży.. cena na dziś to około 1500-1600 zł z pilotem ale bez LCD który też swoje kosztuje a chyba bardziej przydatny niż pilot
Silver 4 ma kosztować 1599zł z LCD ale bez pilota, ale jest ,,dobajerzony" ciekawymi funkcjami o których pisałem wyżej... dla mnie rachunek jest prosty