Witam mam taki problem.. chciałbym zrobić efekty zdjęć które wlatują tak jak w teledysku #selfie
wiem jak zrobić te przejścia ale problem pojawia się z szybkością po prostu nie chce zmarnować 4 dni na zaznaczaniu 300 zdjęć i ustawianiu każdego z osobna.
i mam pytanie czy istnieje jakiś szybszy sposób bo ja na jedno zdjęcie potrzebuję około 2minut by zrobić efekt wejścia, ustawić czas i rozmiar. a 2 minuty przy 300 zdjęciach to 10 godzin roboty
1. być może istnieją sposoby by skrócić ten czas np.
istnieje jakiś sposób na zaznaczanie wszystkich zdjęć w jednym tracku ??
2. lub pojawianie się zdjęć z długością którą mogę zmienić?. Standardowo po wrzuceniu zdjęcia trwa on 5 s chce to np zmniejszyć by miało standardowo 1s.
3. czy istnieje np sposób na losowy dobór przejść np zaznaczam które mają być użyte przejścia i stosuje go do wszystkich zdjęć losowo.
4. chce np zmienić by standardowo była wyłączona opcja "maintain aspect ratio"
5. stosowanie tych samych efektów wszystkich np z jednego zdjęcia lub jakiegoś video do następnego by nie ustawiać znowu tych samych ustawień pojedynczo ??
6. i np chce ustawić rozmiar jednego zdjęcia i ustawić ten sam rozmiar do różnych innych zdjęć.. nie chce tego robić osobno
korzystam z sony vegasa pro 11.. jeśli istnieje sposób na szybsze zrobienie tego byłbym bardzo wdzięczny.. lub jeśli znacie choć jeden z tych sposobów podzielcie się nim. bardzo mi w tedy pomożecie