Sony Action Cam 4K FDR-X1000VR
Rozpoczęty przez Michal , 06 sty 2015 15:26
Napisano 07 styczeń 2015 - 10:49
Lubie taka konkrencje ciekawe jakie jest sony realnie. Mark na yt pokazuje ze mimo to iz na papierze sony jest ok nie przeklada sie to na rzeczywistosc. Gdzie w praktyce gp ma lepszy obraz dzieki ostrzejszej optyce. Czekamy na jakies filmy
Jaki Mark i o co chodzi z tym porównaniem ?
Napisano 07 styczeń 2015 - 11:48
Luknij i daj znac co sadzisz? Gp to jednak Gp! Co nie zmienia faktu ze Sony jest chyba jedyna konkurencja obecnie na rynku. Drifta nie licze. Reszta firm wypuszcza swoje produkty ktore maja niszowy charakter choc nie wiem jak to wyglada u Garmina. Choc ciekawi mnie ile kamer sprzedalo Sony?
Napisano 07 styczeń 2015 - 13:44
No wiec tak cena najlepsza na rynku. Osiagi i parametry rowniez. Sprzet jest mocny z drugiej strony trudno o sprzet ktory ogarnol by te 100mb/s. Ciekawe jak kodek obrazowania i wspomiana mega jakosc w FHD. Tak czy siak czekamy na porownanie z Blackiem.
Tylko że z pilotem cena już rośnie do 2300 zł..
FORUM | | |
Napisano 09 styczeń 2015 - 21:59
Akurat tutaj takiej promocji nie będzie. Normalna cena pilota to 600zł. Więc pilot pozostaje w swojej standardowej cenie. Wcześniej chyba w zestawie z as30 czy 100v można było go zdobyć w zestawie za 200 czy 300zł czyli połowę normalnej ceny. No ale to już małe echo ruchu GP które obecnie nie dodaje pilota do swojej oferty. A jak wiadomo Sony wykorzystuje tutaj możliwość bynajmniej cenowego konkurowania z GP. W końcu 1700 zł w stosunku z 2050 zł za 4k to jednak mała różnica.
Swoją stroną Sony chyba nie do końca rozumie rynek kamer sportowych! Jakoś tak to dłubią. Robią postępy ale też nie samym "hardwerem" człowiek tutaj żyje. Wiele im jednak brakuje do GoPro.
Swoją stroną Sony chyba nie do końca rozumie rynek kamer sportowych! Jakoś tak to dłubią. Robią postępy ale też nie samym "hardwerem" człowiek tutaj żyje. Wiele im jednak brakuje do GoPro.
Napisano 19 styczeń 2015 - 02:31
Miałem HDR-AS30 i nigdy więcej Sony. Sony robi zabawki a nie kamery typu action cam. Kuszą parametrami i ceną.
W mojej kamerze padła płyta główna i na szczęście oddali mi gotówkę. Wcześniej przy lekkim wstrząsie się wyłączyła i straciłem fajne nagranie a od początku miałem jeszcze problem z tym, że im bardziej na lewo tym mniej HD bo nie ostrzyła. Ten efekt widziałem jeszcze u kogoś na YT podczas jakiegoś testu. Co ciekawe dla Sony to normalne i tego mi nie uznali. Gdyby nie padła mi płyta to miałbym kamerę 3/4 FullHD bo tyle miałem mniej więcej na ekranie obrazu w tej jakości.
Teraz mam GP 4 silver i jak tylko się weźmie tą kamerę do ręki to od razu widać różnicę w jakości. Jak ktoś chce zabawkę to niech bierze Sony.
Napisano 19 styczeń 2015 - 07:11
Ja znowu miałem Sony HDR-AS15 i sprzedałem ją na allegro po roku za 600zl dołożyłem ponad 1000 na GOPRO Hero 4 Silver + akcesoria (chesty, head strap, monopod, przyssawka, dodatkowe przylepce, mocowanie na rurki i jeszcze inne) i nie żałuję tego zakupu. Nareszcie przepływowość jest 45mb/s a nie 23mb/s, kamera Sony z trawy itp. robiła mleko. Dodatkowo nie byłem zadowolony z ostrości w oddali, w GOPRO jestem bardzo zadowolony No i ten kształt latarki w Sony :/ Długo się zastanawiałem nad sprzedażą kamerki Sony i teraz wiem, że bardzo dobrze zrobiłem