GoPro Hero 3 Black + Battery Bacpac (Hero3) - ładowanie
Rozpoczęty przez jaroomaster , 01 maj 2013 17:24
Napisano 01 maj 2013 - 17:24
Czy mozna ladowac jednoczesnie baterie w battery bacpac'u i wewnetrzna baterie w kamerze? jak dotad, moje spotrzezenia pokazuja co innego. wkladajac kabel usb z zasilaniem do kamery ( z podpietym bacpac'iem) laduje wewnetrzna baterie w kamerze, a po podlaczeniu kabla usb z zasilaniem do bacpac'a laduje tylko bacpac. czy istnieje mozliwosc naladowania dwoch akumulatorow jednoczesnie, tak jak to bylo w starszych modelach hero z battery bacpac'iem? mialem przyjemnosc korzystania z hero 1 z battery bacpac'iem i po podlaczeniu usb do kamery ladowal tylko jedna baterie, po podlaczeniu do bacpac'a ladowal obie baterie od razu...
GoPro Hero 3 Black :: Sandisk Extreme 16GB MicroSDHC :: Bacpac Hero 3]
[MacBook Pro i7 :: 16GB RAM :: MacOSX 10.6.8 :: Final Cut Pro 7.0 :: CineForm Studio (Free) :: MPEG Streamclip (Free)]
[MacBook Pro i7 :: 16GB RAM :: MacOSX 10.6.8 :: Final Cut Pro 7.0 :: CineForm Studio (Free) :: MPEG Streamclip (Free)]
Napisano 06 maj 2013 - 09:43
jeszcze tego dokladnie nie sprawdzilem, ale chyba jest tak jak pisal poprzednik. najpierw laduje sie bacpac (hero3), pozniej wewnetrzna bateria w kamerze. chodz zadna dioda tego nie pokazuje (podczas ladowania baterii swieci sie tylko dioda od bacpac'a). jeszcze to potwierdze. poki co zywotnosc baterii bacpac + wew bateria (wi-fi - OFF) +/- 1,5h ciaglego nagrywania.
Guest__*
Napisano 06 maj 2013 - 09:48
jeszcze tego dokladnie nie sprawdzilem, ale chyba jest tak jak pisal poprzednik. najpierw laduje sie bacpac (hero3), pozniej wewnetrzna bateria w kamerze. chodz zadna dioda tego nie pokazuje (podczas ladowania baterii swieci sie tylko dioda od bacpac'a). jeszcze to potwierdze. poki co zywotnosc baterii bacpac + wew bateria (wi-fi - OFF) +/- 1,5h ciaglego nagrywania.
Raczej nie, mi na baterii bez battery backpack filmuje w 720p50 około 1 godzina 15 minut.
Napisano 08 maj 2013 - 05:55
Jeśli backpack jest podłączony do kamery i włączasz ładowanie przez backpacka zapali sie dioda czerwona z przodu kamery.na wskaźniku stanu baterii backpacku będziesz miał widoczna animacje ładowania.wytrzymałość dwóch baterii około 2h 25 min
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 18 czerwiec 2013 - 10:04
odswiezam. po podlaczeniu kabla z tylu do bacpaca laduje najpierw bacpaca, pozniej kamere (ale trwa to strasznie dlugo), po naladowaniu baterii do full'a czas nagrywania przy 1080p wynosi ok 57min. tzn nagrywa cala karte 16gb + jakies 15-20min kamera zostaje w trybie standby.
Napisano 22 czerwiec 2013 - 06:59
Czasami wiesza ale bez niego nie da się żyć.ja nawet myślę nad zakupem drugiego.nagrywałem wczoraj turniej squash i jakby nie ładowanie na jednej przerwie to bym nic nie nagrał finału i polfinalu.z bacpackiem tez masz wygodę bo jak kamera wisi 3 m nad ziemią to nie będziesz co chwilę baterii wymieniać
Pozdrawiam
Sebastian
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 17 wrzesień 2013 - 11:03
Odświeżę temat.
U mnie tak samo. Przy Battery BacPack, mam go od niedawna strasznie długo się to wszystko ładuje. Ale mam inne pytanie. Czy ktoś używa lub próbował używać podpiętego zamocowanego z tyłu Battery Bank?
Zastanawiam się by przynajmniej przy zastosowaniach bardziej stacjonarnych (nie ekstremalnych) dokupić dopasowany wielkością Battery Bank i zamocować go z tyłu i podpiąć kablem USB do Battery BacPacka.
Wpadł mi w oko model PQI i-Power Power Bank 5200 mAh. Z takim zasilaniem bateria nie będzie już najsłabszym punktem GoPro
Efekt powinien być taki sam jak w przypadku ciągłej pracy na zasilaniu sieciowym. Przynajmniej do wyssania tych 5200mAh.
U mnie tak samo. Przy Battery BacPack, mam go od niedawna strasznie długo się to wszystko ładuje. Ale mam inne pytanie. Czy ktoś używa lub próbował używać podpiętego zamocowanego z tyłu Battery Bank?
Zastanawiam się by przynajmniej przy zastosowaniach bardziej stacjonarnych (nie ekstremalnych) dokupić dopasowany wielkością Battery Bank i zamocować go z tyłu i podpiąć kablem USB do Battery BacPacka.
Wpadł mi w oko model PQI i-Power Power Bank 5200 mAh. Z takim zasilaniem bateria nie będzie już najsłabszym punktem GoPro
Efekt powinien być taki sam jak w przypadku ciągłej pracy na zasilaniu sieciowym. Przynajmniej do wyssania tych 5200mAh.
GoPro 3 Black, SD 64GB, Battery BacPac, LCD BacPac, Steadicam Smoothee
Napisano 17 wrzesień 2013 - 14:59
Ja sobie poradziłem z podłączeniem pod usb bez batery packa (foto) i podłączyłem akumulator 4,5Ah przez stabilizator. Sześć godzin pracy bez problemu więc faktycznie kwestia zasilania odpada. Akumulator jest wielkości dwóch połączonych paczek papierosów i w moim przypadku podczas jazdy na rowerze jest schowany w plecaku i generalnie "go nie czuć".
Załączone pliki
Napisano 17 wrzesień 2013 - 19:08
Czy ktoś używa lub próbował używać podpiętego zamocowanego z tyłu Battery Bank?
Power bank zakupiony w biedronce działa z gopro bez problemu
Napisano 17 wrzesień 2013 - 22:06
Ja sobie poradziłem z podłączeniem pod usb bez batery packa (foto) i podłączyłem akumulator 4,5Ah przez stabilizator. Sześć godzin pracy bez problemu więc faktycznie kwestia zasilania odpada. Akumulator jest wielkości dwóch połączonych paczek papierosów i w moim przypadku podczas jazdy na rowerze jest schowany w plecaku i generalnie "go nie czuć".
Jak to zrobiłeś? rozwaliłeś na siłę wtyczkę miniUSB i izolacją termokurczliwą zaizolowałeś?
Napisano 18 wrzesień 2013 - 06:14
Dokładnie. Wtyczkę obrobiłem pod wymiar żeby weszła do obudowy. Sukcesem jest znalezienie jak najcieńszego kabla USB bo to co jest na zdjęciu to właśnie kabel USB tyle że najcieńszy jaki znalazłem a okolice podłączenie do pinów zalałem klejem akrylowym. Z wtyczki usunąłem wszystkie piny po za zasilającymi i działa A już tak całkowicie po za konkursem to czas pracy na baterii z włączonym WIFi w GoPro to totalne nieporozumienie. Czasami mam wrażenie że to starcza na skok ze spadochronem.
Napisano 18 wrzesień 2013 - 15:02
Tu jest mój post z czerwca w którym szukam tego kabla dokładnie
Jeśli ktoś wie gdzie można taki kupić będę wdzięczny za informacje
Wysyłane z mojego HTC One dual sim za pomocą Tapatalk 2
Jeśli ktoś wie gdzie można taki kupić będę wdzięczny za informacje
Pozdrawiam
Sebastian
Napisano 18 wrzesień 2013 - 15:53
Pomysł bardzo dobry, i ode mnie kilka zdań
1. Nie wyprowadzać ten kabel przez uszczelkę, robi się mikroszczelina i woda się dostawać będzie a tego raczej nikt nie chce. DO sportów wodnych to dodatkowa bateria, albo na allegro za 70-80zł dodatkowe 2 baterie, i zmieniać podczas zabawy, ale w wodzie to też już wadą jest.
2. Cienki kabel albo taka taśma jak na linku w poście wyżej wyprowadzić przez drugą klapkę do nagrywania z dźwiękiem, i wtedy tutaj już na wodę uważać trzeba i podpiąć do ładowarki lub akumulatorka (ja jestem w trakcje robienia ładowarki USB z zasilaniem bateryjnym (4x AA (LR6) )
3. Jeden pomysł teraz mi strzelił do głowy - sklepy komputerowe, elektryczne i taśmę ATA do dysków twardych do komputera (kable wyparte już przez standard SATA, ale dalej do kupna):
Super cienkie kable, ale zawsze coś, mi np. to zalega w szafie, i może to by wystarczyło? Zresztą w jednostce centralnej jest bardzo dużo cienkich kabli i można któreś z nich wykorzytsać i potem pozostaje kwestia wlutowania do wtyczki
1. Nie wyprowadzać ten kabel przez uszczelkę, robi się mikroszczelina i woda się dostawać będzie a tego raczej nikt nie chce. DO sportów wodnych to dodatkowa bateria, albo na allegro za 70-80zł dodatkowe 2 baterie, i zmieniać podczas zabawy, ale w wodzie to też już wadą jest.
2. Cienki kabel albo taka taśma jak na linku w poście wyżej wyprowadzić przez drugą klapkę do nagrywania z dźwiękiem, i wtedy tutaj już na wodę uważać trzeba i podpiąć do ładowarki lub akumulatorka (ja jestem w trakcje robienia ładowarki USB z zasilaniem bateryjnym (4x AA (LR6) )
3. Jeden pomysł teraz mi strzelił do głowy - sklepy komputerowe, elektryczne i taśmę ATA do dysków twardych do komputera (kable wyparte już przez standard SATA, ale dalej do kupna):
Super cienkie kable, ale zawsze coś, mi np. to zalega w szafie, i może to by wystarczyło? Zresztą w jednostce centralnej jest bardzo dużo cienkich kabli i można któreś z nich wykorzytsać i potem pozostaje kwestia wlutowania do wtyczki
Napisano 18 wrzesień 2013 - 19:31
Stabilizator zwykły 7805 za 2PLN w każdym elektroniku. Zalecam kawałek aluminium do odprowadzenia ciepła bo nasza wspaniała kamerka siorbie "tylko" jeden amper prądu co jest granicznym prądem dla 7805 i jest powodem że na oryginalnym aku z i włączonym WiFi czas pracy to w ciężkich porywach 30-40minut (wiem wiem długi ten skok ). Chciałem podpiąć pod kamerę od razu 6V z akumulatora ale skutecznie mi to odradzono. Raz że po naładowaniu akumulator ma ponad 7V a dwa to nie ma sensu ryzykować ze sprzętem za taką papę. Co do prowadzenia kabla na zdjęciu widać jak idzie on standardowo - w takim położeniu nic się nie odkształca. Co do kabla to miałem taki do aparatu canon (był w zestawie).
Załączone pliki
Napisano 18 wrzesień 2013 - 19:43
Zgadza się ze kabel podłączyć wtedy gdy tylna klapa jest otwarta. Do wody jedynie dodatkowa bateria.
A wiecie gdzie taki cienki kabel mógłbym kupić, w Poznaniu wszystkie sklepy elektroniczne odwiedziłem i nikt nic nie wie
A wiecie gdzie taki cienki kabel mógłbym kupić, w Poznaniu wszystkie sklepy elektroniczne odwiedziłem i nikt nic nie wie
Pozdrawiam
Sebastian
Wróć do Zasilanie · Następny nieczytany temat →