Faktycznie, różnica niewielka (30PLN) a na przyszłość może się to okazać lepszym wyborem Kupiłem w morele.net i problem z głowy. Proszę o odp. na powyższe pytanie odnośnie ustawień powyżej 1080p.
Początkujący prosi o rady :)
Rozpoczęty przez mayllo , 13 lut 2015 20:53
Napisano 17 luty 2015 - 12:29
Tak masz rację, trzeba dokupić bo w zestawie nie ma mocowań z gwintem. W sklepie wprowadzono mnie w błąd, że niby są! Dokupiłem jak widać wyżej. Dziś doszła kamerka jeszcze po starej cenie (1599 PLN), niestety wszędzie już o 250PLN droższe - zdążyłem
Widzę, że pojawiła się nowa aktualizacja, czy aktualizować???
Nie bardzo rozumiem czy bez rejestracji nie pobiorę HERO4 Silver update v02.00.00
Doczytałem, że można aktualizować na trzy sposoby:
1. manualnie
2. przez aplikacje GOPRO (smatrfon tablet)
3. przez GOPRO Studio
Pobrałem pliki z:
tam jednak są 2 pliki *bin
camera_firmware i camera_loaders
Teraz moje pytanie, wrzucam na kartę i który instaluję? Może obydwa?
Nie zabrałem się jeszcze za czytanie instrukcji więc może tu zadam jeszcze jedno pytanie. Czy ładowarkę od Samsunga S4 mini (5V/1A) mogę uważać za bezpieczną?
Napisano 23 luty 2015 - 23:17
Cz zakładając, że nie będę zwalniał obrazu mam nagrywać w 30 klatkach? Czy nagrywanie w 60 daje płynniejszy obraz (wykluczam zwolnienie).
Kolejne pytanie dot. importu plików z kamery do PC. Gopro App bez problemu to robi na tablecie/smartfonie. W jaki sposób przechwycić mat. na PC? W GoPro Studio nic nie widzę żeby połączyć się po WI-FI z kamera.
Napisano 24 luty 2015 - 10:40
@Ekspert, wyraźnie napisałem: "zakładając, że nie będę zwalniał..." więc co mi wyjeżdżasz z "chłopskim rozumem". Chodziło mi czy 60fps'ów da płynniejszy obraz przy normalnym odtwarzaniu. Odnośnie drugiego pytania (może niezręcznie je sformułowałem), czy można przechwycić na PC/ laptopa po WI-FI.
Napisano 24 luty 2015 - 10:48
w jakim celu chcesz przechwycać materiał przez wifi ?
szczerze nigdy mi to do głowy nie przyszło żeby po wifi przechwytywać materiał, na telefon się da a czy na kompa to nie wiem i nie widzę takiej potrzeby, może ktoś ci pomoże ale ja nie wiem i traktuję to tylko jako ciekawostkę a nie praktyczne rozwiązanie, jest kabel, jest adapter, po co sobie utrudniać
ps. nie spinaj się tak
Użytkownik jacqu1916 edytował ten post 24 luty 2015 - 10:53
Napisano 24 luty 2015 - 21:41
Cz zakładając, że nie będę zwalniał obrazu mam nagrywać w 30 klatkach? Czy nagrywanie w 60 daje płynniejszy obraz (wykluczam zwolnienie).
Tak daje. Dla mnie to jest troche takie nienaturalne odczucie. To samo mam z filmami w 60fps - gdy oglądałem Hobbita w 60fps nie mogłem się przyzwyczaić.
Wróć do GoPro Hero4 · Następny nieczytany temat →