GoPro 4 Black vs SONY FDR-X1000V Action Cam Comparison
Rozpoczęty przez Michal , 28 lut 2015 00:18
Napisano 04 marzec 2015 - 07:38
Za chwilę actioncamy gabarytami doszusują do handycamów :/
Realidade Americana porównał też X1000V do 100v i AZ1. Chyba się droczy z widzami, bo kiedy w 100V i AZ1 ma włączoną redukcję drgań czyli 120* to dla X1000 ma ją wyłączoną i już bezpośrednie porównanie traci sens. Jak wie większość użytkowników Sony, jakość obrazu spada z w trybie 120*.
A tutaj już film w 4K
I na koniec X1000V vs. GoPro 4 Black
Napisano 04 marzec 2015 - 09:59
1. Z kamer Sony najnowsza jest najlepsza! Az1 w zestawieniu nie prezentuje się najlepiej.
2. Na drugim filmie w zestawieniu Vivid vs Natural widać mniejszy kąt widzenia w Vivid? Wyjaśni mi ktoś o co chodzi?
3. Podwodne porównanie kamer nie ma sensu - cała zabawa jest w paskiej szybce której Sony nie ma w standardzie! Tutaj GP nokautuje konkurencję!
4. Co myślicie o kolorach na porównaniu? Hmm Sony hmm Gopro? Która lepsza? Na filmach z zoomem wcześniej GP dawało ostrzejszy obraz jak jest teraz? Sony nie wygląda żle ale hmm czekam na waszą ocenę.
5. Nowa kamera Sony jest na oko 2x większa od HDR-AZ1 . . . ! Swoją stroną obudowa jest ogromna. Na korzyść GP!
Napisano 04 marzec 2015 - 16:19
Czyli w sumie potwierdziło się to o czym myślałem widząc pierwszy raz specyfikację. Wysoki bitrate = mniejsza pikseloza i więcej szczegółów. Tutaj sony wygrywa i widać to nawet na skompresowanych filmikach z yt. Gratki dla Soniacza, jednak gabryty, kształt który mi nie pasuje, mała ilość akcesoriów + ich cena skutecznie mnie odstrasza.